Papa Francisc a refuzat ambasadorul Frantei la Vatican pentru ca ar fi gay?

Joi, 09 Aprilie 2015, ora 13:34
3413 citiri
Papa Francisc a refuzat ambasadorul Frantei la Vatican pentru ca ar fi gay?
Foto: YouTube

Papa Francisc ar fi refuzat sa valideze propunerea presedintelui Francois Hollande pentru postul de ambasador al Frantei la Vatican, deoarece candidatul ar fi homosexual. Cazul afecteaza relatiile dintre Paris si Sfantul Scaun, mai ales ca nu este primul incident de acest gen.

Ambasadorul Laurent Stefanini, ales la 5 ianuarie de catre presedintele Frantei pentru postul de la Vatican, nu a obtinut deocamdata confirmarea Vaticanului, care a intrat intr-o "perioada de tacere" pe marginea acestui subiect, relateaza Le Journal du Dimanche in pagina electronica.

Astfel, in Franta se discuta deja o noua propunere. Numele a trei "competitori" circula deja - Emmanuelle Dachon, secretara generala a Ministrului de Externe, fosta ambasadoare in Irlanda, ambasadorul in Arabia Saudita, Bertrand Besancenot si Rene Roudaut, aflat la post la Berna. Cei doi barbati sunt casatoriti si au copii, precizeaza revista.

Papa s-a rugat pentru crestinii ucisi in Yemen - Urbi et Orbi si slujba integrala (Video)

Laurent Stefanini, seful de protocol al lui Hollande si al predecesorului sau, ar candida deja pentru alt post in Europa de Nord, in urma esecului de la Vatican.

Revista Le Canard Enchaine a dezvaluit ca Vaticanul nu l-a dorit pe acest celibatar fara copii, reputat pentru profesionalism si discretie, un fin cunoscator al jocurilor de culise din administratia Vaticanului, din cauza ca ar fi gay.

Declaratiile pe care Papa le-a facut pe 29 iulie 2013 au creat un entuziasm veritabil in cadrul comunitatii gay, care-l considera mult mai "prietenos" cu homosexualii decat predecesorii sai. "Daca o persoana este gay si-l cauta pe Dumnezeu cu bunavointa, cine sunt eu sa o judec?", a declarat Francisc la bordul avionului care-l aducea de la Rio.

Publicatia citata speculeaza ca Vaticanul s-a temut totusi ca aceasta nominalizare ar putea sa fie interpretata ca un semnal politic si folosita in acest sens.

La randul sau, Franta a aflat ca deschiderea de care da dovada are anumite limite, printr-o "decizie luata de insusi Papa", a subliniat un expert.

Laurent Stefanini are, cu toate acestea, un CV perfect pentru post. El cunoaste perfect Curia romana, deoarece s-a aflat in post la Ambasada Frantei la Sfantul Scaun in perioada 2001-2005. La intoarcerea sa la Quai d'Orsay, tehnocratul, un catolic practicant, a devenit consilier pe probleme religioase.

Este vorba despre al doilea incident de acest fel: in perioada 2007-2008 postul a ramas vacant deoarece fostul papa Benedict al XVI-lea a refuzat propunerea unui ambasador francez aflat intr-o uniune civila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Papa Francisc ambasador gay, #ambasador francez gay Vatican, #ambasador gay Vatican , #Papa