Papa Francisc, apel pentru combaterea "formelor moderne de sclavie"

Joi, 01 Ianuarie 2015, ora 15:37
2137 citiri
Papa Francisc, apel pentru combaterea "formelor moderne de sclavie"
Foto: The Guardian

Papa Francisc a lansat un apel la lupta "impotriva formelor moderne de sclavie" in timpul predicii sale de la slujba de joi, cand la Vatican a fost marcata Ziua Internationala a Pacii.

"Toti suntem meniti sa fim liberi (...) si fiecare cu responsabilitatea ce-i revine sa lupte impotriva formelor moderne de sclavie", a spus suveranul pontif la Bazilica Sfantul Petru, transmite agentia EFE.

Papa Francisc loveste fara mila in Vatican: Discurs despre boli si patologia puterii

Acesta a apreciat in continuare ca oportunitatile reduse de a gasi un loc de munca isi aduc contributia la aparitia acestor tipuri noi de sclavie.

Papa Francisc declara razboi sclaviei moderne

Papa Francisc a transmis un mesaj asemanator si pe 12 decembrie, cand a cerut companiilor sa ofere angajatilor "conditii de munca demne si salarii decente", criticand totodata "coruptia celor care sunt dispusi sa faca orice pentru a se imbogati", in opinia sa aceasta fiind tot o forma moderna de oprimare.

Printre cauzele care conduc la "sclavia moderna", suveranul pontif a enumerat, in predica sa din prima zi a noului an, saracia, subdezvoltarea si excluderea sociala, combinate cu accesul insuficient la educatie sau cu o realitate caracterizata de oportunitatile limitate, pentru a nu spune inexistente, de gasire a unui loc de munca.

Papa Francisc: Hraniti-i pe cei flamanzi, salvati viata pe planeta

Papa a vorbit si despre terorismul si conflictele armate ce obliga unii oameni sa devina imigranti ilegali in alte tari, unde "accepta sa traiasca si sa munceasca in conditii inadmisibile".

Insistand asupra coruptiei, papa Francisc a subliniat ca aceasta "apare atunci cand in centrul unui sistem economic se afla zeul banului, nu omul".

In randul formelor de sclavie moderna suveranul pontif a inclus prostitutia si traficul de organe si a sugerat ca "dreptul fiecarei persoane de a nu fi supusa sclaviei sau servitutii" sa devina "o norma obligatorie de drept international".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Papa Francisc sclavie, #Papa Francisc coruptie , #Papa