Papa Francisc avertizeaza: Preotii pot deveni "mici monstri"

Sambata, 04 Ianuarie 2014, ora 20:41
2876 citiri
Papa Francisc avertizeaza: Preotii pot deveni "mici monstri"
Foto: AP

Papa Francisc a avertizat ca preotii pot deveni "mici monstri", daca nu sunt instruiti corespunzator ca seminaristi, atragand totodata un semnal de alarma privind abuzurile sexuale in care au fost implicati preotii.

Suveranul Pontif a afirmat ca preotii trebuie sa-si foloseasca timpul de studiu atat pentru a-si modela mintile, cat si inimile, transmite agentia Associated Press, citata de USA Today.

Papa Francisc surprinde din nou: Mesajul pentru maicutele care n-au raspuns la telefon de Revelion

Papa a avertizat si fata de acceptarea in preotie a unor barbati care ar fi fost implicati in abuzuri sexuale sau care ar fi avut alte probleme, spunand totodata ca protectia credinciosilor catolici este cea mai importanta.

Comentariile sale au fost facute pe 29 noiembrie, in timpul unei intalniri cu usile inchise cu 120 de lideri ai ordinelor religioase, care s-au strans la Vatican, cu ocazia intalnirii obisnuite. Vineri, ziarul iezuit "La Civilta Cattolica" a furnizat un raport privitor la sesiunea de trei ore de intrebari si raspunsuri, la care a participat Papa alaturi de liderii religiosi. In schimb, Vaticanul nu a publicat niciodata un transcript al intalnirii.

Papa Francisc, la prima rugaciune din 2014: Este timpul sa spunem stop! (Video)

"Trebuie sa le formam inimile. Altfel, cream mici monstri. Iar apoi acesti mici monstri formeaza oamenii lui Dumnezeu. Acest lucru imi da fiori", ar fi spus Papa Francisc.

Acesta a vorbit de mai multe ori despre viata in ordinele religioase - despre bune si rele - si nu s-a sfiit sa-si ofere experientele personale atunci cand vorbea cu grupuri de maicute si de preoti.

Papa Francisc, declaratie in favoarea preotilor homosexuali

In comentariile sale, Suveranul Pontif a catalogat drept un risc "marea problema" a acceptarii in seminarii pe cineva caruia deja i s-a cerut sa paraseasca un alt institut religios si a facut referire la atitudinea dura a Papei Benedict al XVI-lea fata de preotii care comit abuzuri sexuale.

Sentinta: Sfantul Scaun nu este responsabil pentru abuzurile sexuale ale preotilor

Scandalul abuzurilor sexuale ale preotilor a vizat de cele mai multe ori preotii care au fost transferati de la o parohie la alta, nu seminaristii cu probleme care au fost dati afara dintr-un institut doar pentru a fi apoi primiti de altul.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Papa Francisc abuzuri sexuale preoti, #Papa Francisc preoti mici monstri , #Papa