Papa Francisc: Barfa este un fel de terorism. Muscati-va limba

Sambata, 02 Decembrie 2017, ora 17:45
3254 citiri
Papa Francisc: Barfa este un fel de terorism. Muscati-va limba
Foto: captura YouTube

Papa Francisc a comparat sambata, in Bangladesh, actul de a barfi cu terorismul, si le-a spus preotilor si maicutelor la sfarsitul calatoriei sale in Asia ca barfa este distructiva pentru armonia religioasa, relateaza DPA.

"Dusmanul armoniei intr-o comunitate religioasa este spiritul barfei - este un fel de terorism", a declarat papa la o reuniune a catolicilor de dinainte de plecarea sa din Dacca.

"Este la fel ca in cazul teroristilor care nu recunosc acest lucru, dar lasa bombe in urma lor", a declarat papa in fata unei multimi adunate la o biserica portugheza din secolul al XVI-lea din Dacca.

Francisc, care a petrecut trei zile in Bangladesh in cadrul unei vizite de sase zile in Asia, le-a cerut catolicilor "sa-si muste limba" pentru a evita neincrederea si diviziunea.

In timpul sederii sale la Dacca, Francisc a recunoscut nenorocirea cu care se confrunta populatia rohingya, minoritate musulmana persecutata in Myanmar, care a fugit cu sutele de mii in Bangladesh pentru a scapa epurarilor armatei.

Francisc a fost sfatuit sa nu foloseasca acest cuvant in timpul primei parti a vizitei sale in Asia, cea din Myanmar, unde membrii minoritatii musulmane nu sunt considerati cetateni, ci sunt numiti bengali, ceea ce sugereaza ca sunt intrusi din Bangladesh.

Peste 624.000 de musulmani rohingya au trecut in Bangladesh dupa ce armata din Myanmar a lansat o operatiune de reprimare a insurgentilor musulmani acuzati ca au comis atacuri asupra unor posturi de securitate din satul Rakhine pe 25 august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Papa Francisc barfa terorism, #Papa Francisc vizita Asia , #Papa
Comentarii
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1
o daaaa.....chiar egale is.....se baga in seama in modernitate......