Papa Francisc ne spune ce ar trebui sa facem daca vrem sa avem un an mai bun

Duminica, 01 Ianuarie 2017, ora 17:13
5172 citiri
Papa Francisc ne spune ce ar trebui sa facem daca vrem sa avem un an mai bun
Foto: Facebook Papa Francisc

Papa Francisc i-a indemnat, duminica, pe liderii mondiali sa conlucreze in lupta contra "plagii terorismului" sustinand ca o pata de sange s-a abatut asupra lumii inca din prima zi a anului 2017, cu referire la atentatul soldat cu zeci de morti si raniti de la Istanbul, informeaza Reuters.

Atac armat intr-un club din Istanbul: 39 de morti si 69 de raniti. Martorii povestesc momentele terifiante prin care au trecut.

In fata unei multimi formata din circa 50.000 de credinciosi adunati in Piata Sf. Petru, suveranul pontif s-a abatut de la discursul sau pentru a condamna, in cadrul slujbei traditionale, atacul sangeros din clubul de noapte din Istanbul soldat cu 39 de morti si cu ranirea altor 69 de persoane.

"Din pacate, violenta a lovit chiar si in noaptea aceasta a urarilor de bine si a sperantei. Indurerat, imi exprima solidaritatea cu poporul turc. Ma rog pentru numeroasele victime, pentru cei raniti si pentru intreaga natiune aflata in doliu", a spus Papa Francisc.

"Il rog pe Dumnezeu sa ii ajute pe toti oamenii cu bune intentii sa aiba curajul sa isi suflece manecile si sa infrunte aceasta plaga a terorismului si aceasta pata de sange care acopera lumea aducand umbra fricii si sentimentul deznadejdii", a continuat liderul spiritual de la Vatican.

Papa Francisc a declarat in mesajul sau de Anul Nou ca anul 2017 va fi asa cum il vor face oamenii. "Anul va fi bun in masura in care fiecare dintre noi, cu ajutorul lui Dumnezeu, cauta sa faca bine in fiecare zi", a spus suveranul pontif in fata credinciosilor adunati in numar mare in ciuda vremii reci.

In discursul tinut in ziua in care 1,2 miliarde de credinciosi romano-catolici celebreaza Ziua Mondiala pentru Pace, suveranul pontif a spus ca pacea a fost construita spunand "Nu" in fata urii si violentei si "Da" infratirii si reconcilierii.

Anterior, Papa Francisc a atras atentia ca lipsa contactului fizic intre oameni, ca urmare a mijloacelor moderne de comunicare, "ne cauterizeaza inimile si ne face sa ne pierdem capacitatea de a fi sensibili si de a ne minuna, dar si de a simti mila si compasiune", mai arata sursa citata.

In mesajul traditional adresat la 1 ianuarie anul trecut, Papa Francisc a urat tuturor "un an de pace" si de "milostivire" si a criticat "indiferenta" unei lumi suprainformate.

De asemenea, el a facut apel la state sa impiedice raspandirea conflictelor, sa atenueze datoriile si sa desfasoare o cooperare care sa respecte culturile si dreptul copiilor de a se naste.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Papa Francisc discurs noul an, #Papa Franncisc anul 2017, #Papa Francisc atac Istanbul , #Papa