Papa Francisc le da voie preotilor catolici sa ierte femeile care au facut avort

Luni, 21 Noiembrie 2016, ora 15:18
6657 citiri
Papa Francisc le da voie preotilor catolici sa ierte femeile care au facut avort
Foto: Arhiva Hepta.ro

Papa Francisc le-a transmis preotilor catolici sa ierte femeile care au facut avort. Aceasta derogare devine permanenta, dupa ce Suveranul Pontif a permis acest lucru prima data cu ocazia Anului Milostivirii, care s-a incheiat ieri.

"Acord tuturor preotilor posibilitatea de a le ierta pe cele care au comis pacatul avortului", a scris papa intr-un mesaj transmis cu ocazia sfarsitului Anului Milostivirii, informeaza The Independent.

Suveranul Pontif a subliniat insa faptul ca avortul este un pacat grav, pentru ca pune capat unei vieti nevinovate, dar a adaugat ca niciun pacat nu poate face un om sa nu ajunga la Dumnezeu daca isi doresteasta si se caieste. "Nu exista niciun pacat pe care mila lui Dumnezeu sa nu-l poata atinge si sterge cand o inima se pocaieste si vrea sa se impace cu Dumnezeu", a spus papa Francisc.

Ce spune Arhiepiscopia Romano Catolica din Romania

Arhiepiscopia Romano Catolica din Romania a transmis ca este de acord cu papa in privinta faptului ca avortul este un pacat care poate fi iertat.

Nu este vorba "despre o nouatate absoluta - aceasta posibilitate era oferita preotilor doar ca era limitata la un anumit numar de cazuri. Acum s-a dat liber la iertare. Nu este o invitatie pentru a pacatui, ci pentru a intra intr-o dimensiune de milostivire si iertare. Sunt atatea cazuri de femei si tati care au ajuns sa pacatuiasca si care au nevoie de impacare. Doar cine a ascultat povara unei penitente stie ce tragedie se afla in sufletul unei femei", a declarat Francis Dobos, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, la Digi 24.

Acesta a adaugat ca mesajul papei este ca "cele care au comis la acest pacat sa poata sa apeleze mai usor si mai repede la impacarea cu Dumnezeu".

Avortul este considerat un pacat in toate confesiunile, astfel ca de-a lungul timpului au existat mai multe cazuri in care preotii au facut declaratii socante in legatura cu acest act. Iata, de exemplu, declaratia socanta a unui preot de la Biserica Panaghia Odighitria din Pireu (Grecia), care a spus ca e mai bine ca mamele sa nasca, sa isi boteze bebelusii si abia apoi sa ii ucida decat sa faca avort.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Papa Francisc preoti avort, #Papa Francisc avort, #Papa Francisc femei Papa Francisc , #Papa