Habemus papam - Papa Francisc si-a inceput oficial pontificatul (Galerie foto)

Marti, 19 Martie 2013, ora 11:45
4949 citiri
Habemus papam - Papa Francisc si-a inceput oficial pontificatul (Galerie foto)

Sute de mii de credinciosi se afla, marti, in Piata Sfantul Petru din Roma, pentru a participa la slujba de intronizare a Papei Francisc.

La eveniment participa si presedintele Traian Basescu, alaturi de alti 30 de sefi de stat si de 11 premieri din intreaga lumea.

Intronizarea Papei este istorica nu doar datorita faptului ca Sfantul Scaun va fi condus pentru prima data de un suvern pontif din America Latina. Patriarhul din Constantinopol asista la ceremonia de instaurare a noului papa, Francisc, pentru prima data de la Marea Schisma dintre biserica ortodoxa si cea catolica.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cele mai importante evenimente legate de intronizarea Papei Francisc:

11:30 - Papa Francisc si-a incheiat predica. "Rugati-va pentru mine!", le-a cerut el credinciosilor de la Vatican.

11:26 - Presedintele Traian Basescu a avut o discutie cu vicepresedintele SUA, Joe Biden, la ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc de la Vatican.

11:21 - "Este un eveniment care deschide viziunea Bisericii. Cu ajutorul Papei Francisc, vom avea o Biserica mai aproape de popor si de lumea moderna", a declarat Rodrigo Grajales, un preot columbian in varsta de 31 de ani, citat de AFP.

11:17 - Papa a salutat reprezentantii iudaismului si ai altor religii prezenti la Vatican, precum si sefii delegatiilor oficiale din intreaga lume.

11:00 - Presedintele Parlamentului European, Martin Schultz, prezent la ceremonia de intronizare, l-a invitat pe noul Papa sa viziteze PE.

10:50 - Papa Francisc a inceput Sfanta Liturghie, slujba tinuta in limba latina. Acesta este, oficial, inceputul pontificatului Papei Francisc.

10:49 - Papa Francisc a primit inelul pontifical. Papa a ales un inel de argint aurit si nu din aur, asa ca predecesorii sai.

10:45 - Cardinalul protodiacon francez Jean-Louis Tauran, cel care a anuntat, de altfel, in urma cu o saptamana ca a fost ales un nou Papa, aduce cufarul cu Pallium-ul - fasia de stofa care se poarta peste casula - si inelul pescarului, simbolurile papalitatii.

10:40 - Mii de steaguri, intre care si cel al Romaniei, flutura deja in cea mai mare piata de la Vatican.

10:35 - Presa din Peninsula scrie ca aparitia Papei Francisc intr-un papamobil decapotabil a fost una "deosebit de riscanta". In anul 1981, Papa Ioan Paul al II-lea a fost impuscat in Piata Sfantul Petru.

10:33 - Papa si prelatii ce vor oficia impreuna cu el mesa poarta vesminte si ornamente liturgice. la Liturghie participa 180 de prelati.

10:28 - Insotit de patriarhi din Est, Francisc se reculege la mormantul Sfantului Petru, fondatorul Bisericii Catolice, amplasat in centrul Bazilicii.

10:24 - Printre oficiali la Vatican se afla vicepresedintele american Joe Biden, un catolic practicant si presedintii mexcican Enrique Pena Nieto si chilean Sebastian Pinera.

10:20 - La balconul central al bazilicii Sfantul Petru a fost amplasata o tapiserie.

10:17 - Cu ocazia inaugurarii Pontificatului Sanctitatii Sale Papa Francisc, la ora 18:30, in Catedrala romano-catolica Sf. Iosif din Bucuresti, se va celebra Sfanta Liturghie solemna, in sarbatoarea Sfantului Iosif, Patronul Catedralei, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

10:15 - Papa a coborat a doua oara din papamobil pentru saruta un bolnav din multime.

10:12 - Mai multe organizatii catolice au bannere. "Francisc, mergi inainte, eu voi fi cu tine acolo unde vei merge", au scris surorile braziliene o pancarta.

10:06 - Papa Francisc a binecuvantat un copil bolnav.

10:02 - Prezenta unui numar atat de mare de delegatii oficiale la Vatican a determinat autoritatile italiene sa ia masuri de securitate exceptionale, conform La Repubblica.

10:00 - Papa efectueaza turul Pietei Sfantul Petru la bordul papamobilului, salutandu-i pe cei aproximativ un milion de credinciosi care sunt prezenti, conform The Guardian.

09:55 - Papa Francisc a iesit din Sfanta Marta din incinta Vaticanului, unde a locuit in ultima saptamana, inainte de a se muta in apartamentul sau din Palatul Apostolic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Papa intronizare slujba, #Papa Francisc intronizat , #Papa
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Pe cand un Paste comun ortodocsii cu catolicii !