Personalitatea despre care s-a discutat cel mai mult, in 2013

Marti, 31 Decembrie 2013, ora 13:23
4942 citiri
Personalitatea despre care s-a discutat cel mai mult, in 2013

Daca va intrebati care este personalitatea despre care s-a discutat cel mai mult in acest an, raspunsul nu este Justin Bieber sau Nelson Mandela, ci un argentinian micut cu parul alb numit Jorge Mario Bergoglio.

Cunoscut din data de 13 martie drept Papa Francis, Jorge Mario Bergoglio, de 77 de ani, este persoana despre care s-a discutat cel mai mult in acest an, potrivit unui studiu realizat de Global Language Monitor, citat de Daily Mail.

Papa Francisc este apreciat pentru discursurile sale carismatice care ajung la inimile ascultatorilor, gesturile publice deosebite si capacitatea de a trasa o agenda de lucru.

Cand a rostit mesajul de Craciun, Papa Francisc a reusit sa adune 100.000 de oameni in Piata Sf. Petru din Roma. Papa si-a manifestat dorinta ca oamenii sa traiasca intr-o lume mai buna, fara conflicte.

Papa Francisc a reusit sa adune la discursurile sale de patru ori mai multe persoane decat predecesorul sau Papa Benedict pe toata durata anului 2012.

Discursurile Papei Francisc sunt discutate pe Twitter si prezentate la televiziunile din intreaga lume, iar gesturile sale sunt postate pe YouTube.

Declaratiile sale publice sunt incluse in documentele pe care le citesc dimineata Barack Obama, Vladimir Putin si David Cameron.

In urma cu cateva zile, revista Time l-a numit pe Papa Francisc drept "Personalitatea Anului", o disctinctie care a fost conferita unor personalitati precum Winston Churchill, regina Marii Britanii, Ronald Reagan sau John F. Kennedy.

Revista Time a scris ca, in numai noua luni, Papa Francisc a reusit sa revitalizeze Biserica Catolica care se confrunta cu scandaluri si cu un declin inceput in urma cu ceva timp.

"Foarte rar s-a intamplat ca un nou jucator care intra pe scena lumii sa capteze atentia atat de rapid, indiferent daca este tanar sau batran, credincios sau cinic", a scris Time.

Care este explicatia acestei popularitati?

In primul rand, Papa Francisc a ales ca la intrarea sa in bazilica Sf. Petru din Roma sa nu fie inconjurat de ajutoare care carau statuia lui Iisus, asa cum faceau predecesorii sai, ci a venit singur, tinand aceasta statuie singur si sarutand genunchiul Mantuitorului.

Acest gest semnifica umilinta, o tema pe care a subliniat-o si a materializat-o de la alegerea sa in aceasta functie.

In Joia Mare, Papa Francisc a spalat si a sarutat picioarele unor tineri recidivisti, unul dintre acestia fiind un musulman si doua femei, in cadrul unei vizite la un centru de detentie.

In iulie, i-a invitat pe oamenii fara adapost sa ia masa cu el in Piata Sf. Petru.

Noul Papa a pozat alaturi de un grup de adolescenti si si-a pus un nas de clown rosu pentru a face o poza cu un cuplu de tineri casatoriti.

Luna trecuta, l-a imbratisat in public pe un barbat de 53 de ani care suferea de neurofibromatoza, o boala ereditara rara in care cei afectati au fata desfigurata.

Spre deosebire de predecesorii sau, noul Papa a ales sa nu traiasca in apartamentele luxoase din Vatican, ci intr-o casa de oaspeti din apropiere, numita Casa Santa Marta. Ia micul dejun intr-o cantina apropiata, isi plateste singur facturile, isi cara bagajele si cunoaste numele fiecarui membru al suitei sale.

A ales sa poarte o sutana alba, simpla, spre deosebire de predecesorii sai care aveau niste haine mult mai luxoase.

Refuza sa calatoreasca in limuzine, folosind un Ford Focus de mana a doua si obisnuieste sa ii sune direct pe oameni, in detrimentul scrisorilor formale.

Papa Francisc vorbeste cu credinciosi prin intermediul retelei de socializare Twitter, trimitand diverse mesaje.

In concluzie, Papa Francisc este apreciat pentru viata modesta pe care o predica si mai ales prin faptul ca el insusi o traieste.

In lunile urmatoare, Papa Francisc vrea sa mearga in calatorii in Israel si Filipine, sa elimine birocratia de la Vatican si de descentralizeze puterea de la Roma.

Unii conservatori catolici nu sunt de acord cu masurile si felul de a fi ale noului papa, pe care le considera lipsite de respect.

Recent, Papa Francisc a facut niste declaratii in care aducea critici capitalismului modern, pe care l-a calificat drept o "idolatrie" a banului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Papa Francisc, #personalitatea anului 2013, #Papa Francisc aprecieri , #Papa
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Un mare om! Sarbatori Fericite si multa sanatate!
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4