Premiera la Vatican: Papa Francisc a inregistrat un mesaj video pentru Super Bowl (Video)

Luni, 06 Februarie 2017, ora 19:49
2203 citiri
Premiera la Vatican: Papa Francisc a inregistrat un mesaj video pentru Super Bowl (Video)
Foto: captura video YouTube

Papa Francisc este protagonistul unei noi premiere la Vatican, dupa ce a dat publicitatii un mesaj video, care, potrivit purtatorului de cuvant al suveranului pontif, a fost proiectat pe ecrane uriase la Super Bowl, finala campionatului de fotbal nord-american, disputata duminica seara intre echipele New England Patriots si Atlanta Falcons.

In acest mesaj video, pe care seful Biroului de Presa de la Vatican l-a postat pe Twitter, papa Francisc spune ca evenimentele sportive, precum Super Bowl, au "o simbolistica profunda" si demonstreaza faptul ca este posibila construirea unei lumi a pacii, arata Business Insider.

Papa Francisc a sustinut acest discurs in limba spaniola.

In mesajul lui, suveranul pontif isi exprima speranta ca Super Bowl sa ofere oamenilor "un semn al pacii, prieteniei si solidaritatii in lume".

"Marile evenimente sportive precum Super Bowl au o simbolistica profunda, aratand ca este posibil sa se construiasca o cultura a intalnirii intre oameni si o lume a pacii. Participand la evenimente sportive, suntem capabili sa mergem dincolo de interesul propriu si, intr-un mod sanatos, sa invatam ce inseamna sacrificiul, sa ne crestem credinta si sa respectam regulile", a spus papa Francisc.

Suveranul pontif este un avid sustinator al sportului (el binecuvantand in 2013 steagul olimpic) si a vorbit adeseori in public despre modul in care sportul contribuie la aparitia unor progrese sociale.

In trecut, papa a publicat pe Twitter astfel de mesaje cu ocazia Jocurilor Olimpice si a Cupei Mondiale la fotbal. Acesta a fost primul mesaj pe care l-a adresat cu ocazia Super Bowl.

Echipa New England Patriots a castigat, duminica, pentru a cincea oara in istorie, Super Bowl, impunandu-se cu scorul de 34-28 in meciul de la Houston cu Atlanta Falcons, dupa ce a revenit spectaculos de la 3-28.

Cantareata Lady Gaga a sustinut un recital spectaculos in pauza finalei Super Bowl.

Super Bowl este cel mai urmarit eveniment la televiziunea americana, atragand peste 100 de milioane de telespectatori, si este cel mai scump eveniment pentru firmele care doresc sa isi faca reclama, acestea trebuind sa plateasca milioane de dolari pentru spoturi de 30 de secunde.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#mesaj papa Super Bowl, #papa Francisc clip Super Bowl , #Papa