Ziare.com

Profetia ultimului papa - pontificatul succesorului lui Benedict se va incheia cu distrugerea Romei

de Brandusa Stefanescu
Luni, 11 Februarie 2013, ora 18:14

   

Profetia ultimului papa - pontificatul succesorului lui Benedict se va incheia cu distrugerea Romei
Demisia Papei Benedict al XVI-lea readuce in discutie celebra profetie privitoare la papi, conform careia Benedict ar fi fost penultimul suveran, urmand ca in aceasta perioada sa fie ales cel din urma.

Profetia Papilor, atribuita sfantului Malachie, este o lista de 112 fraze in limba latina. Fiecare fraza descrie cate un papa dintre cei care au urmat momentului scrierii profetiei. Primul din aceasta lista este papa Celestine II, care a fost ales in 1143.

Lista, insa, se incheie cu succesorul actualului papa Benedict al XVI-lea, succesor care in profetie poarta numele "Petre Romanul", despre al carui pontificat se crede ca se va incheia cu distrugerea Romei.

Originea profetiei este controversata, multi sugerand ca ea nu ar putea apartine sfantului Malachie din cauza faptului ca aceasta nu este mentionata inaintea gasirii ei, in 1595, adica la mai bine de 400 de ani dupa moartea celui caruia ii este atribuita.

Conform legendei, insa, sfantul Malachie a fost convocat la Roma de catre Papa Innocent II si, pe cand se afla in acest oras, a avut o viziune a viitorilor papi, pe care a redat-o in fraze eliptice.

Fiecare linie dintre cele 112 ale profetiei reprezinta, de fapt, o descriere criptica a fiecarui papa. Pentru interpretarea acestor linii s-au folosit elemente care tin de locurile de nastere ale papilor respectivi, blazonul personal dar si evenimente marcante ale pontificatului lor. (Lista completa poate fi gasita pe Wikipedia).

Penultimul papa, actualul Benedict al XVI-lea, este descris in profetie prin motto-ul "Gloria maslinilor", iar acest papa a fos ales din cadrul ordinului benedictin, al carui blazon contine o ramura de maslin.

Papa Ioan Paul al II-lea, predecesorul lui Benedict, era descris prin motto-ul "Din chinul soarelui". Karol Wojtyla - cel care va deveni papa Ioan Paul II - s-a nascut intr-o zi cu eclipsa solara si a fost inmormantat intr-o zi cu eclipsa solara.

Inaintea acestuia, papa Ioan Paul I avea ca motto in profetie "Din mijlocul lunii", iar pontificatul acestuia a durat doar o luna, incepand intr-un moment in care luna era pe jumatate plina.

In ceea ce-l priveste pe ultimul papa, numit in profetie Petre Romanul, si care ar urma sa fie cel ce va fi ales in locul actualului papa demisionar Benedict, acesta este descris ca cel ce isi va purta turma prin multe tribulatii; cand acestea se vor incheia, orasul celor 7 coline va fi distrus si un judecator aspru ii va judeca poporul. Acesta este finalul profetiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17164 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
21 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Doctore, toata stima. Expresia "ne-am captusit" dovedeste

gradul de panica in care te afli :-))) Iti recomand, ca intre confreri, un pahar de muscat, la temperatura din fata semineului, acompaniat de "une escalope de foie gras" avec pere prajite in miere et confiture d'oignons!!! Divin! Dupa toate aceste aventuri, un Chateau Neuf du Pape trebuie sa fie urmarea fireasca, cu un tournedo de boeuf au "bleu", fraged si gustos. Dac vrei sa iti mearga bine in restul serii, poti termina cu o inghetata si un "pousse café" genre armagnac! Un bon cigar et o consoarta intelegatoare fac restul...

 

Toarasi, da pe toarasu Nostradamus lati intrebat, iel ce zice ?

Poate ca ultimu papa va fi chinez, sia atunci osa sadevereasca ca chinejii ie insarcinati sa faca pacea aia da 1000 da ani !
Sa traiti !

 

Concluzie.....

Probabil ca in timpul mandatului urmatorului papa vor apare extraterestrii si atunci totzi rabinii, papii, patriarhii si altzi conducatori religioshi vor fi arshi pe rug pentru erezie si delir religios. Sa vezi atunci chef......
P.S. Cine spunea ca secolul acesta va fi religios, sau nu va fi deloc ?!

 

@GOYM1,e cel mai mare Adevar Realist "grait".....

si nu "gandit" in taina,pe care l-am auzit,frazele tale Rationaliste exprima purul Adevar posibil din puncte de vedere Rational/Logic....5 stelute cu Felicitarii!!

@PSD Erie

- lasa-i tata , ca au suficiente probleme cu dalai lama , prezentu' si viitoru' !

Transformari inevitabile

Noi nu vom apuca acele vremuri dar in realitate se urmareste unirea mai multor biserici/religii.La Washington avem un presedinte care este si musulman si negru.La vatican vom avea un papa negru sub care se va face unirea crestinilor cu a musulmanilor.Musulmanii il recunosc pe Hristos si deci aceasta unire este posibila.Doar prin unirea acestor doua religii poate fi oprit puhoiul "galben" care a ajuns deja ce-a mai mare economie a lumii.

Ciudata logica

"Doar prin unirea acestor doua religii poate fi oprit puhoiul "galben" "

Adica unirea lui Hristos cu cei care il blasfemiaza pe Hristos ne va "salva"? Pare mai mult doctrina antihristului.
Aici e explicatia mai pe larg:
http://www.authorama.com/lord-of-the-world-1.html

@MosGerila

- toate bune si frumoase ! da' de ce trebuie sa fie consoarta "intelegatoare" , e vorba de vreun sacrificiu ? lol.

Am incurcat-o!

De-abia a trecut sfarsitul lumii din 2012 si iata ca ne-am captusit cu unul nou.

 

Prin fiintarea concomitentă a doi Papi, se amană "Ultimul Papă"?

Să fie aceasta ratiunea afirmatiilor "E spre binele Bisericii!" si "... aceasta decizie a fost inspirata de vointa de a sluji Biserica pana la sfarsit"?

.

 

Numărul...

...bate profetia!Dar să fie o pereche gay?

Si totusi ca o paranteza....

Zice pe aici ca ultimul papa se va numi Petre Romanul. Ciudata de nume cu favoritul de culoarea Peter Truckson.

Evident, asta nu e motiv sa tremurati, ci doar, o remarca.

 

Păi, decat să tremurăm, mai bine-L alegem pe Altul!

.

Tot la Cacarau va ginditi? Am dat-o intr-adevar in

bara! :-)))

O zise-si!

Să vedem cine se opune,cine propune pe altul....

?¿?¿?

Petre Romanul sau Petre Roman ?

 

@costicale

- nu cred , el a papa(t) tot prin '90, inclusiv 1001 articole ! bashca etnia necorespunzatoare !

"Originea profetiei este controversata...

...multi sugerand ca ea nu ar putea apartine sfantului Malachie din cauza faptului ca aceasta nu este mentionata inaintea gasirii ei, in 1595." Adica?... Nu este mentinata inaintea gasirii ei? ...Ahm!...Da. Nu-nteleg cum poti mentiona ceva inainte de a gasi acel ceva...Mda!!!

 

@grob

- cred ca e vorba de faptu' ca nu au existat referiri in anii astia care au precedat gasirea ei materializata in acea lista ! zic si io' .cu stima.

grob

"Nu-nteleg cum poti mentiona ceva inainte de a gasi acel ceva"

De Atlantida, de Sfantul Graal sau de Excalibur ai auzit?
Ei bine, nici astea n-au fost inca gasite!
)))

Ultimul Papa de la Roma.

Dupa cum am inteles profetiile ne sunt date pentru a ne destepta constiinta, pentru a ne preveni ca ceva
rau va putea sa se intample daca nu ne schimbam atitudinele gresite sufletesti.
Din pacate nu vedem aceasta desteptare, aceasta schimbare, din contra avem tot mai mult egoism si
indiferenta fata de ceilalti.
Profetiile se implinesc intotdeauna cu putina intarziere, asa ca semnalul cu "21 decembrie 2012"
posibil a fost ultimul avertisment.
Un Inger a Domnului Iisus Hristos din Lumea de dincolo cu numele RAMATIS cunoscut in Brazilia cu cartile lui dictate mai multor mediumi spune ca ultimul Papa de la Roma va trebui sa fuga din cauza unui nou si Ultim Razboi Mondial, pentru ca Roma si Vaticanul vor fi distruse.
Va fugi in Brazilia, cea mai mare tzara catolica,
in orasul Brazilia (DF),
Tot acest inger Ramatis in cartea "Sublime Peregrino"
spune ca Adolf Hitler a fost reincarnarea 'regelui'
David al evreilor, iar Joseph Himmler mina dreapta a lui Hitler si ceilalti importanti subordonati ca Goebels, au fost si ei iudei subalterni a lui David.
Am scris cu detalii la articolul cu Berlusconi si holocaustul, cu paginile cartii traduse si in spaniola, care se gaseste deasemenea liber pe Net,
gasiti linkul si paginile la articolul:
http://www.ziare.com/silvio-berlusconi/stiri-silvio-berlusconi/berlusconi-de-ziua-holocaustului-mussolini-a-facut-lucruri-bune-1215142

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor