"Relationem", dosarul secret care l-a facut pe Papa Benedict sa demisioneze

Marti, 05 Martie 2013, ora 08:42
10954 citiri
"Relationem", dosarul secret care l-a facut pe Papa Benedict sa demisioneze
Foto: Discovery

Decizia de retragere a Papei Benedict al XVI-lea a fost grabita de existenta unui dosar secret legat de o retea a homosexualilor din Vatican, document ce i-a fost inmanat Suveranului Pontif in decembrie 2012.

Inainte de Craciun, papa a decis sa renunte la pontificat, desi decizia a fost anuntata mai tarziu.

Potrivit Discovery, dosarul, intitulat "Relationem", a fost intocmit chiar la cererea papei, care a insarcinat trei cardinali sa descopere adevarul despre afacerea cu increngaturi ascunse.

Astfel, cardinalii Julian Herranz, Josef Tomko si Salvatore De Giorgi au intocmit un raport de 300 de pagini, in cadrul caruia au detaliat cazuri de deviatii sexuale chiar in sanul Bisericii Catolice, petrecute din 2007 pana in prezent.

Printre acestea s-a aflat si cel de pedofilie din 2010, cand un membru al corului a fost exlus din Biserica pentru ca a furnizat unui inalt prelat minori pentru acte sexuale.

La Reppublica scrie ca in "Relationem" se dovedeste cum mari capi ai Bisericii Catolice au incalcat a sasea si a saptea porunca. Prima, "sa nu furi", se refera la scandalul legat de Banca Vaticanului, IOR, care este in ancheta pentru spalare de bani.

A saptea porunca, "sa nu fii desfranat", este clar dovedita prin cazurile numeroase de abuzuri sexuale.

Potrivit unei surse apropiate Conclavului, citate de cotidianul italian, papa, care a spus despre homosexuali ca sunt "o amenintare la adresa pacii din lume", s-a facut foc si para cand a vazut raportul si a decis sa renunte la pontificat.

Aceeasi sursa sustine ca, in ultima zi a pontificatului sau, la 28 februarie, Papa Benedict s-a intalnit cu cei trei autori ai raportului si a decis ca documentul sa-i fie inmanat noului papa, atunci cand acesta va fi ales.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#scandal sexual Vatican, #dosar secret Vatican, #Papa demisie, #Relationem dosar Vatican , #Papa