Un american il da in judecata pe Papa Benedict

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 13:18
1888 citiri
Un american il da in judecata pe Papa Benedict
foto: Arhiva

Victima unui preot pedofil din Statele Unite l-a dat in judecata pe Papa Benedict al XI-lea, in incercarea de a obtine documente secrete ale Vaticanului despre investigatiile facute de Biserica Catolica in cazurile de abuz sexual.

"Prin acest proces solicitam Vaticanului sa continue investigatiile si sa renunte la toti preotii ce au abuzat copii si la toti episcopii si cardinalii care au fost complici la aceste crime", a declarat avocatul Jeff Anderson, citat de The Telegraph.

Anderson sustine ca procesul este unul fara precedent, de o importanta istorica, atat prin scopul sau, cat si prin cererile sale.

Papa si-ar putea pierde imunitatea, in urma scandalului de pedofilie

Cazul este judecat, in clipa de fata, la Curtea Suprema, ce trebuie sa stabileasca intai daca Vaticanul poate fi acuzat intr-un tribunal american, avand in vedere ca Suveranul Pontif se bucura de imunitate, la fel ca orice sef de stat.

Procesul a fost deschis in numele victimei neidentificate a unui preot pedofil, parintele Lawrence Murphy, acuzat ca a molestat 200 de baieti, la o scoala pentru copii cu deficiente de auz din Wisconsin.

Papa Benedict, acuzat ca ar fi acoperit un preot pedofil (Video)

Jeff Anderson a prezentat in luna martie mai multe documente ce arata ca Papa Benedict al VI-lea, pe atunci Cardinalul Joseph Ratzinger, a aflat de acuzatiile aduse lui Murphy inca din 1996, insa nu a luat nicio masura.

Avocatul spune ca Lawrence Murphy a continuat sa fie preot pana in 1998, multumita nepasarii Vaticanului, desi primele sale abuzuri au fost semnalate inca din anii '50, iar in 1974 a fost reclamat la politie.

Americanii isi pierd increderea in Papa in urma scandalului de pedofilie - sondaj

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#papa dat judecata, #papa scandal pedofilie, #Papa Benedict pedofilie , #Papa
Comentarii
Poza No_Basescu_Day
No_Basescu_Day
rank 1
DIN CICLUL "PUSCA SI CUREAUA LATA": Guvernul a angajat anul trecut 26.000 de oameni. De la privat au fost dati afara 230.000!