Marina SUA va permite accesul femeilor pe submarine

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 15:26
1567 citiri
Marina SUA va permite accesul femeilor pe submarine
Foto: Periscope Down

La 16 ani dupa ce femeile au fost primite pe navele de razboi, oficialii de la Pentagon spun ca intentioneaza sa puna capat unei alte specializari militare rezervate exclusiv barbatilor.

Marina Statelor Unite le-ar putea permite femeilor sa se inroleze si pe submarine, o decizie in acest sens urmand sa fie luata in curand si pusa in aplicare pana in 2011, transmite Associated Press.

Pentagonul va trebui sa rezolve insa cateva probleme inainte sa permita accesul femeilor la bord. In prezent, cei 140 de marinari de pe un submarin dorm cate noua in camera si au la dispozitie doar sapte toalete si patru dusuri. De asemenea, spatiile sunt atat de stramte incat membrii echipajului se ating foarte usor.

Unii marinari si sotiile lor au avertizat ca ideea de a tine barbati si femei in spatii stramte timp de cateva saptamani va atrage cazuri de hartuire sexuala si divorturi.

Sustinatorii spun insa ca este vorba de sanse egale si daca sistemul a functionat pe vapoare, va functiona si pe submarine.

Un fost comandant de submarin spune ca este foarte putina intimitate la bordul navei, dar cu maturitate si profesionalism aceste probleme vor fi depasite.

Relatiile mai apropiate dintre barbatii si femeile necasatorite sunt interzise in marina Statelor Unite. Pedepsele pornesc de la un avertisment scris care ramane in dosarul militarului si pot ajunge chiar sa fie judecate la Curtea Martiala.

Oficialii din marina SUA spun ca nu au avut loc astfel de incidente dupa ce femeile au fost primite la bordul navelor de razboi si ca masura a fost un succes.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#femei marinar, #marina SUA femei, #femei submarin , #Pentagon
Comentarii