Mesajul SUA dupa prabusirea elicopterului militar in judetul Sibiu

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 12:07
4084 citiri
Mesajul SUA dupa prabusirea elicopterului militar in judetul Sibiu
Foto: Ora de Sibiu

Secretarul Apararii din Statele Unite, Chuck Hagel, a transmis condoleante familiilor militarilor romani morti in urma prabusirii unui elicopter MApN, vineri, in judetul Sibiu.

Hagel a exprimat cele mai profunde condoleante pentru familiile celor opt militari romani care si-au pierdut viata intr-un accident de elicopter in timp ce se zburau catre un exercitiu comun cu fortele americane, potrivit unui comunicat al Pentagonului, postat pe site-ul oficial.

Oficialul american a subliniat ca, de la aderarea la NATO, Romania a fost "un aliat marcant si partener al Statelor Unite" si ca militarii nostri se bucura de apreciere din partea armatei americane pentru "dedicarea si jertfele" din Irak, Afganistan si Europa.

"In timp ce deplangem aceasta pierdere, ne reafirmam, totodata, angajamentul de a apara interesele si valorile noastre comune si de a consolida apararea noastra colectiva. Gandurile si rugaciunile noastre sunt alaturi de familiile celor cazuti la datorie si de poporul roman", se mai arata in comunicatul secretarului american al Apararii.

Elicopter prabusit in Sibiu: 8 morti, epava - un morman de fiare si cenusa

Un elicopter in care se aflau 10 militari s-a prabusit, vineri dimineata, in judetul Sibiu, intr-o zona impadurita din localitatea Malancrav.

Opt militari, din cei 10 care se aflau la bord, au murit.

Elicopter militar prabusit in Sibiu: Ce spune ciobanul care a ajuns primul la locul accidentului

Primul care a ajuns la locul accidentului a fost un cioban din localitatea Stejaris, care a vorbit cu unul dintre militarii raniti. "Ce am vazut aici nu mai vreau sa vad niciodata in viata mea si nici nu cred ca voi uita vreodata", a declarat ciobanul.

Elicopter prabusit in Sibiu - Basescu: Un moment trist pentru popor si pentru mine personal

Presedintele ales Klaus Iohannis, presedintele in functie Traian Basescu, dar si insarcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Dean Thompson, au transmis condoleante pentru familiile victimelor care si-au pierdut viata in accidentul aviatic.

Elicopter prabusit in Sibiu - Iohannis transmite condoleante

Acesta este al patrulea accident de elicopter in care Fortele Aeriene Romane isi pierd o aeronava Puma IAR-330 SOCAT, din totalul de 25.

Tragedie aviatica in Sibiu: Al patrulea accident in care e implicat un elicopter de tip Puma

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Pentagon reactie elicopter prabusit Sibiu, #elicopter prabusit condoleante SUA , #Pentagon