Pentagonul lucreaza la o bomba utila numai in cazul Iranului

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 19:09
2279 citiri
Pentagonul lucreaza la o bomba utila numai in cazul Iranului
Foto: wired.com

Pentagonul construieste o bomba uriasa destinata distrugerii unor tinte ingropate la mare adancime si potrivit cererilor de finantare vrea sa o termine in cel mai scurt timp.

Cererea de finantare a fost ascunsa intr-un document de 93 de pagini si intre alte 200 de lucruri obisnuite de care are nevoie institutia, informeaza ABC News.

Potrivit documentului, Pentagonul intentioneaza sa cheltuiasca 19,1 milioane pentru a construi patru bombe, 28,3 milioane pentru a grabi productia si a le testa si 21 de milioane de dolari pentru a face posibila lansarea lor de catre bombardierele invizibile B-2.

Oficialii militari au argumentat spunand ca este vorba de o nevoie operationala urgenta care poate fi rezolvata numai prin folosirea bombei pe care o construieste.

Documentul mai spune si ca cererea este sustinuta de Comandamentul Pacific, care este responsabil de situatia din Coreea de Nord, si de Comandamentul Central, care ar trebui sa se ocupe de Iran.

Drept urmare, constructorul de avioane si armanent McDonnell Douglas a primit la sfarsitul saptamanii trecute 51,9 milioane de dolari pentru a adapta bomba la avionul B-2.

Pentagonul lucreaza de doi ani la construirea acesteia. In octombrie 2007, a cerut Congresului 88 de milioane de dolari pentru un proiect urgent numit Massive Ordnance Penetrator, o bomba de aproape 14 tone, care poate distruge tinte aflate la o adancime de peste 60 de metri.

Cererea din toamna anului 2007 se referea la fonduri de urgenta pentru razboiul din Irak si Afganistan, insa, potrivit jurnalistilor de la ABC, acest gen de bomba nu ar fi folositoare in Irak sau Afganistan, ci in cazul locatiilor aflate la mare adancime in care Iranul isi dezvolta programul nuclear.

Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#bomba mare adancime, #SUA bomba tinte adancime, #Pentagon fonduri armament, #Pentagon bomba Iran, #SUA bomba Iran, #program nuclear iranian, #SUA atac Iran , #Pentagon