Cele mai mari greseli facute de germani in Al Doilea Razboi Mondial

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 10:01
27921 citiri
Cele mai mari greseli facute de germani in Al Doilea Razboi Mondial
Foto: Armed Forces Museum

Germania nazista in frunte cu Adolf Hitler a facut numeroase greseli strategice in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, ceea ce a dus la infrangere.

Dintre cele mai mari greseli amintim: retragerea submarinelor din Oceanul Atlantic, declararea razboiului impotriva Americii, campania din Balcani si lipsa pregatirii armatei germane in conditii de iarna.

In timpul bataliei din Oceanul Atlantic, germanii au scufundat aproape 300 de nave, intre iunie si octombrie 1940, potrivit Forbes.

Churchill a descris acea perioada ca singura data cand lui i-a fost teama ca Anglia va pierde razboiul. In ciuda pierderii unor submarine, germanii au produs multe distrugeri Marii Britanii.

Iar in cazul in care ei nu decideau sa mute submersibilele din Atlantic, s-ar fi putut termina probabil razboiul contra Marii Britanii inca din 1941.

Pe de alta parte, descifrarea codului german de catre aliati a constituit un dezavantaj decisiv pentru nazisti si pentru strategia lor. Daca ar fi schimbat cifrul Enigma atunci cand trebuia, Germania ar fi pastrat multe dintre planurile sale tactice secrete. Germanii au negat inteligenta britanicilor si a americanilor pe tot parcursul razboiului.

O alta greseala este declararea razboiului contra Americii de catre germani. In acea perioada este putin probabil ca presedintele american, Roosevelt, sa fi avut sprijinul Congresului pentru a incepe razboiul impotriva Germaniei, ceea ce ar fi redus considerabil implicarea Statelor Unite in Europa.

In timp ce pentru Germania nazista Balcanii erau o sursa importanta de petrol, incercarea de a invada regiunea si Operatiunea Barbarossa au constituit greseli uriase.

De asemenea, lipsa de pregatire pentru iarna a soldatilor germani a fost o alta greseala grava.

In ceea ce priveste strategia strict militara, nazistii au facut unele greseli in Creta, Stalingrad, Norvegia si Africa de Nord. O batalie care a constituit un esec rasunator a fost cea de la Kursk din anul 1943.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#greseli Germania Razboi Mondial, #greseli strategice Germania nazista, #infrangerea Germaniei naziste, #descifrarea cifrului german Enigma, #batalia Stalingrad Kursk, #operatiunea Barbarossa , #razboi