Cele mai sigure tari in cazul unui Al Treilea Razboi Mondial

Duminica, 13 Decembrie 2015, ora 18:05
31809 citiri
Cele mai sigure tari in cazul unui Al Treilea Razboi Mondial
Foto: Ziare.com

Ca urmare a unei serii de atacuri teroriste si de violente, tot mai multi sunt cei care se tem de posibilitatea izbucnirii unui alt razboi mondial.

Daily Express a facut o lista a celor mai sigure 10 tari in eventualitatea in care ar izbucni un Al Treilea Razboi Mondial, iar 5 dintre ele apartin Europei.

10. Elvetia

Avand o traditie de neutralitate, buncare raspandite si o armata bine dotata, Elvetia s-a dovedit a fi un refugiu in trecutul violent al Europei. Desi se afla la granita cu Germania, Franta si Italia, care ar putea fi zone potential periculoase daca ar izbucni un razboi, Elvetia este cumva aparata de muntii sai, ceea ce inseamna ca oamenii s-ar putea chiar adaposti aici, daca ar izbucni violentele.

Este acesta Al Treilea Razboi Mondial?

9. Tuvalu

O tara insulara in mijlocul Pacificului, Tuvalu este foarte izolata si neutra, iar departarea la care se afla o ajuta sa nu fie aliniata politic. Micuta populatie a tarii si resursele neglijabile fac ca marile puteri sa nu aiba un motiv pentru a ataca tara. Localnicii consuma in cea mai mare parte bunurile si alimentele pe care le produc singuri, astfel incat sunt independenti din acest punct de vedere.

8. Noua Zeelanda

Este poate una dintre cele mai izolate si totodata dezvoltate tari ale lumii, avand o democratie stabila si neimplicata in vreun conflict major important. Precum Elvetia, relieful sau muntos face ca localnicii sa se poata adaposti, in cazul unui pericol de asa natura.

7. Bhutan

Locatia sa unica, in munti, intre India si Tibet, reprezinta un excelent adapost in cazul unui Al Treilea Razboi Mondial, pentru aceasta micuta tara. Inconjurata de Himalaya, este una dintre cele mai izolate state ale lumii. De cand s-a alaturat ONU, in 1971, a pastrat o aversiune similara celei elvetiene fata de incurcarea politica si nu are relatii diplomatice cu Statele Unite.

6. Chile

Una dintre cele mai stabile si prospere natiunii ale Americii de Sud, Chile este tara sud-americana care se situeaza cel mai sus cand vine vorba despre gradul de dezvoltare umana. Granitele sale sunt aparate natural de Muntii Anzi, iar in partea vestica se afla Oceanul Pacific.

Al Treilea Razboi Mondial sau doar o batalie strategica intre Turcia si Rusia?

5. Islanda

Recunoscuta pentru ca este extrem de pasnica, se afla pe primul loc in clasamentul mondial din acest punct de vedere si nu are granite terestre cu nicio tara. In plus, o parte importanta a tarii este relief muntos.

4. Danemarca

Daca va izbucni vreun conflict in Europa, Danemarca ar avea de suferit din cauza ca face parte din NATO si din cauza apropierii periculoase de marile tari ale Uniunii Europene. Exista insa exceptia Groenlanda. Asemenea Islandei, Groenlanda este un loc izolat, muntos si fara aliniere politica.

3. Malta

Aceasta mica insula din Marea Medietarana are o faima istorica, neputand fi cucerita de mari imperii ale lumii. In plus, o invazie a sa ar fi una costisitoare. De asemenea, suprafata sa de putin peste 300 de kilometri patrati nici nu ar merita efortul unui atac.

2. Irlanda

Desi este o tara prospera si dezvoltata, nu are legaturi puternice cu niciuna dintre posibilele tari combatante intr-un Al Treilea Razboi Mondial. Irlanda tinde sa se sprijine pe o politica de independenta - nu este membru NATO si are o lunga istorie de neutralitate militara. Potrivit legii irlandeze, ca sa intre in orice conflict extern, tara are nevoie de aprobarea ONU, de cea a Guvernului irlandez si de cea a Parlamentului.

1. Fiji

Aceasta tara formata din sute de insule in Oceanul Pacific este de asemenea foarte izolata de potentialii invadatori, asemenea statului Tuvalu. In plus, are o populatie mica, este neutra in afacerile externe si nu are resurse care sa justifice o posibila invazie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tari sigure razboi mondial, #tari sigure Al Treilea Razboi Mondial, #izbucnire al treilea razboi mondial , #razboi