Ziare.com

Jurnalul secret al unui veteran de razboi

Marti, 19 Martie 2013, ora 08:12

   

Jurnalul secret al unui veteran de razboi
Presa americana a prezentat un jurnal secret tinut de un soldat care a participat la invazia Bagdadului, capitala Irakului, in martie 2003. Randurile sale cutremuratoare vorbesc despre experienta traumatizanta a razboiului.

El nu a scris jurnalul pentru ca altcineva sa il poata citi, dorind doar sa arate care era situatia pe front atunci si cum percepea el evenimentele. Conform CBS News, el a scris in jurnal si cum impusca civili, fara sa stie daca acestia aveau sa supravietuiasca sau nu.

Fostul locotenent de marina Tim McLaughlin este acum avocat in Boston, SUA. De asemenea, el ii ajuta in prezent pe veteranii de razboi care sufera de anumite afectiuni capatate ca urmare a experientei traumatice de pe frontul de lupta. Fostul soldat le ofera acestora si consultanta juridica gratuita.

El insusi are o afectiune psihica pe care a capatat-o pe front, dar spune ca ii poate face fata cu bine, desi este acum dependent de pastile.

Jurnalul lui de front se afla acum intr-o expozitie la New York. Barbatul spune ca dupa intoarcerea de pe front nu poate dormi, avand multe cosmaruri noaptea. Cel mai mult l-au afectat victimele pe care le-a facut in Irak, oameni neinovati murind in acest conflict, impuscati de soldatii americani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2056 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

frumos!

U S A! U S A! hai strigati cu totii!
interesanta povestea individului, un fel de sven hassel al americanilor!

 

Vezi ca Sven Hessel era un impostor care n-a calcat...

...niciodata pe front!

Acest soldat american este un OM sensibil, nu un criminal pe care nu l-ar impresiona moartea altora!
Cu siguranta ca n-a tras niciodata in civili pentru a face victime, a tras in militari insa razboiul in localitati nu prea permite sa alegi victimele!

Pardon !!!

Sven Hassel nu a luptat niciodata pe front.Incredibil.Actualizeaza site-urile Wikipedia cit si 90 % din site-uri despre acest om despre care ,acele site-uri mincinoase, imperialiste, scriu ca omu asta a luptat asa de mult pe front ca a luat si decoratia Crucea de fier clasa 1 si 2 !Oricum romanii ca indivizi sunt simpatici foc , aroganti si de o prostie de mnulte ori dusa la extrem. E bine ca Dumnezeu ne-a asezat pe locul asta pe care suntem ca daca eram in locul vreunei mari puteri...Apropos nu ati observat ca la toate inventiile de-a lungul timpului, oricare, a luat parte si un roman.Incredibil !!!Suntem peste tot...acasa!

@Mai omegutza, cred ca treaba aia cu romanii pr.osti o spui ...

...din experienta altora cu tine!
Dece crezi tu mai "bobor" al lui Tutea ca n-ar trebui sa cred acele 10% site-uri care spun ca era un impostor? Aud?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor