Presa din Marea Britanie si Rusia: Tancuri britanice au fost trimise in secret prin Canalul Manecii pentru a se pregati de razboi in Europa

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 17:24
23211 citiri
Presa din Marea Britanie si Rusia: Tancuri britanice au fost trimise in secret prin Canalul Manecii pentru a se pregati de razboi in Europa
Foto: Twitter/ Ministry of Defence

Armata britanica a trimis tancuri prin tunelul de sub Canalul Manecii pentru prima data, pregatindu-se sa raspunda astfel fortelor terestre din Europa.

Asta scrie Daily Mail, informatia privind tancurile trimise in secret prin tunel fiind difuzata si de alte institutii de presa britanice, precum si de site-ul televiziunii ruse Russia Today.

"Tancurile britanice, trimise prin tunelul Canalului Manecii, pentru a se pregati de razboi", a titrat Russia Today, adaugand ca vehiculele au facut parte dintr-un exercitiu nocturn secret, armata britanica antrenandu-se astfel pentru razboi in Europa.

Televiziunea finantata de Guvernul rus sustine ca cinci vehicule, de tipuri diferite, au fost incarcate in total in trenuri, trimise prin tunel, dupa care s-au intors in Marea Britanie, tot pe timpul noptii.

London Evening Standard scrie insa ca operatiunea a vizat testarea retelei ferate in cazul in care este necesara actiune urgenta in Europa de Est.

Astfel, tancurile au fost trimise in Franta si apoi, dupa cateva ore, inapoi pentru a verifica si eficienta unei astfel de actiuni, in eventualitatea unei crize cu Rusia. Transportul a durat 40 de minute.

Ministerul britanic al Apararii nu a dat multe informatii despre acest exercitiu, postand doar o poza si un mesaj, pe contul oficial de Twitter: "Armata britanica muta tancuri prin tunelul Canalului Manecii intr-un test planuit mult timp - inseamna ca putem muta echipament pe cale ferata, dar si pe mare si prin aer".

Tunelul a fost folosit anterior de catre armata pentru a transporta provizii si echipamente, insa niciodata vehicule armate, noteaza si The Telegraph.

"Armata a efectuat cu succes un exercitiu pentru a testa viabilitatea folosirii tunelului de sub Canalul Manecii pentru a muta vehicule si echipamente catre Europa continentala, sporind astfel agilitatea fortelor noastre armate", a spus un purtator de cuvant al Ministerului britanic al Apararii.

Marea Britanie urmeaza sa trimita circa 800 de soldati si un mic numar de tancuri si drone in Estonia, in primavara, ca parte a unui plan NATO de a sustine statele baltice in fata agresiunii rusesti, insa deplasarea se va face de la o baza din Germania, nu din Regatul Unit.

Joe Biden avertizeaza: Rusia va lansa atacuri cibernetice in Europa. Se va intampla, va asigur!

Lituania va construi un gard la granita cu Rusia: Nu va opri tancurile, dar va ingreuna incalcarea frontierei

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#tancuri britanice Canalul Manecii, #Russia Today tancuri Canalul Manecii, #tancuri britanice tunel Canalul Manecii, #exercitiu tancuri britanice razboi Rusia, #tancuri britanice Europa , #razboi