Razboaiele lui Napoleon si Hitler contra Rusiei - drumuri spre Iad

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 09:40
12044 citiri
Razboaiele lui Napoleon si Hitler contra Rusiei - drumuri spre Iad
Foto: Pravda

Doua figuri marcante ale istoriei, Napoleon si Hitler, si-au condus armatele spre infrangere, atunci cand au atacat Rusia. Razboiul contra Rusiei a insemnat drumul spre Iad pentru amandoi.

Pe 22 iunie 1941, Germania declansa razboiul impotriva URSS. Pe 23 iunie se aniverseaza 200 de ani de cand imparatul francez Napoleon invada Imperiul rus cu armata sa, informeaza Pravda.

Cateva date din istorie, care sunt prezentate mai jos, arata niste coincidente extrem de interesante si ciudate.

Asemanari intre Napoleon si Hitler

- Napoleon s-a nascut in anul 1760, iar Hitler in 1889 (la o diferenta de 129 de ani),

- Napoleon a venit la putere in anul 1804, iar Hitler in 1933 (la o diferenta de 129 de ani)

- Napoleon a intrat in Viena in anul 1812, iar Hitler a plecat din Viena in 1941 (la o diferenta de 129 de ani)

- Napoleon a pierdut razboiul in anul 1816, iar Hitler in 1945 (la o diferenta de 129 de ani).

Aceste informatii par surprinzatoare. Dar si altele: Napoleon si Hitler au venit la putere cand aveau varsta de 44 de ani. Ei au atacat Rusia la 52 de ani. Imparatul si Fuhrer-ul au pierdut razboaiele la 56 de ani.

Multi cercetatori au gasit asemanari intre locurile de nastere ale lui Napoleon si Hitler. Corsica a devenit teritoriu francez cu cateva luni inainte de nasterea lui Napoleon. Austria a devenit o parte din Germania, ca urmare a anexarii acesteia din 12 martie 1938.

Napoleon si Hitler infranti in Rusia

Cu toate acestea, este clar ca exista mult mai multe diferente decat asemanari intre cei doi conducatori. Nu a fost doar o similitudine majora in viata lor faptul ca au atacat Rusia si au trebuit sa plateasca pentru asta.

"Pacea care se va incheia va pune capat influentei dezastruoase pe care Rusia a avut-o in Europa vreme de 50 de ani. Voi merge la Moscova si voi termina totul printr-o lupta sau doua.

Tarul Alexandru va cersi pacea in genunchi. Voi arde Tula si voi dezarma Rusia", a spus Napoleon.

"Armatele germane trebuie sa fie pregatite sa distruga Rusia Sovietica intr-o campanie pe termen scurt, inainte ca razboiul impotriva Angliei sa ajunga la final", a scris Hitler.

Adolf Hitler nu a ascultat de apropiatii sai si de creatorul celui de-al doilea Reich, Otto von Bismarck. Acesta din urma scria: "Chiar si rezultatul cel mai favorabil al razboiului nu va duce la descompunerea principalelor forte din Rusia.

Acest stat, chiar si dupa distrugerea totala, se va transforma intr-un inamic razbunator". Iar aceste randuri au fost scrise cu mai mult de 50 de ani inainte de operatiunea Barbarossa, cea de invazie a Uniunii Sovietice.

Nici Napoleon nu a ascultat de generalii sai, care l-au sfatuit sa renunte la expeditia din Rusia. "Razboiul impotriva Rusiei este un drum spre Iad", a spus generalul si diplomatul francez Caulaincourt.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#razboi contra Rusiei, #razboi Napoleon Hitler Rusia, #Napoleon Hitler asemanari deosebiri , #razboi