Soldati germani ingropati de vii, descoperiti dupa 94 de ani

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 18:13
6578 citiri
Soldati germani ingropati de vii, descoperiti dupa 94 de ani
Foto: Daily Mail

Arheologii francezi au descoperit ramasitele a 21 de soldati germani din Primul Razboi Mondial, in oraselul Carspach din Franta, care au fost ingropati de vii, in urma unei explozii ce i-a prins intr-un tunel subteran.

Ramasitele a 21 de soldati germani ingropati intr-un adapost din Primul Razboi Mondial au fost descoperite, dupa 94 de ani, potrivit Daily Mail.

Barbatii au facut parte dintr-un grup mai mare, de 34 de oameni, care au fost ingropati de vii in anul 1918, cand o bomba a explodat deasupra unui tunel.

Au fost recuperate pana in prezent ramasitele a 13 soldati. Dupa aproape un secol, arheologii francezi au dat peste aceasta groapa de pe Frontul de Vest din estul Frantei, in timpul unei excavatii facute pentru un proiect de infrastructura rutiera.

Multe dintre scheletele descoperite au fost gasite in aceleasi pozitii, in care oamenii au fost prinsi la ora exploziei, determinand expertii sa asemene aceasta scena cu vestitul oras Pompei.

Langa corpurile soldatilor s-au gasit efectele personale ale acestora, cum ar fi cizme, casti de protectie, arme, sticle cu vin, ochelari, port-tigarete si carti de buzunar. A fost descoperit chiar si scheletul unei capre, care ar fi putut fi o sursa de lapte pentru germani.

Arheologii considera ca toate lucrurile gasite au fost foarte bine conservate, deoarece in tunelul respectiv nu a existat aer, apa sau lumina. Tunelul are o lungime de circa 90 de metri si a fost localizat la o adancime de 5 metri sub pamant, in apropierea oraselului Carspach, din regiunea Alsacia din Franta.

"Este un pic ca in Pompei. Totul s-a prabusit in cateva secunde si tunelul arata cum a fost in acel moment. Aici, ca si in Pompei, am gasit corpurile, asa cum s-au aflat in momentul mortii", a spus Micahel Landolt, arheolog.

Soldatii germani morti au facut parte din Compania a 6-a, Regimentul de infanterie 94. Francezii au atacat adapostul pe 18 martie 1918, cu bombe lansate de aviatie, care au patruns adanc in peretele tunelului subteran.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#descoperire ramasite soldati germani, #nazisti Primul Razboi Mondial, #soldati germani descoperire Franta, #Frontul Vest Primul Razboi , #razboi