Submarin nazist descoperit dupa 72 de ani, in locul unei mari batalii navale

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 14:47
7517 citiri
Submarin nazist descoperit dupa 72 de ani, in locul unei mari batalii navale
Foto: NOAA

Un submarin nazist din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, care a fost scufundat in timpul Bataliei Atlanticului, a fost descoperit dupa 72 de ani, in largul coastei Carolinei de Nord din Statele Unite.

Submarinul, model U-576, a fost gasit pe fundul Oceanului Atlantic, la 48 de kilometri de Capul Hatteras, langa epava tancului petrolier american Bluefields, pe care a apucat sa-l torpileze inainte de a fi distrus, in iulie 1942, potrivit CNN.

"Nu am descoperit doar locul unui singur naufragiu. Am gasit locul unei importante lupte, care a facut parte din Batalia Atlanticului. Aceste doua nave se odihnesc la doar cateva sute de metri si impreuna ne vor ajuta sa interpretam si sa impartasim povestile lor uitate", a spus Joe Hoyt, cercetator din cadrul Biroului NOAA (National Oceanic and Atmospheric Adminsitration - n.red.) din Statele Unite.

Povestea submarinului U-576 este mult mai tragica decat a celei de-a doua epave gasite. Bluefields nu a inregistrat nicio victima in timpul scufundarii, in timp ce submarinul nazist si-a pierdut tot echipajul de 45 de membri.

Comandantul submarinului, locotenentul Hans-Dieter Heinicke, a transmis prin radio comandamentului din Franta, pe 13 iulie 1942, ca submarinul a fost avariat si ca se va intoarce in Germania. Franta era la acel moment sub ocupatie germana.

U-576 a inceput calatoria spre casa, insa a intalnit in drum convoiul KS-520, ce cuprindea 19 vase comerciale si cinci escorte. Inainte sa paraseasca zona, a incercat sa le mai dea o lovitura aliatilor.

"U-576 a scufundat cargobotul Bluefields sub pavilion nicaraguan si a avariat grav alte doua nave. Ca raspuns, avioanele Marinei americane, care ofereau sprijin aerian convoiului, au bombardat submarinul, care s-a scufundat in cateva minute", potrivit NOAA.

Doua nave ale NOAA, Okeanos Explorer si SRVX Sand Tiger, au participat la cautarea epavelor, care au fost descoperite si verificate in luna august. Locul epavelor este considerat un mormant de razboi si este protejat de legile internationale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#submarin nazist descoperit SUA, #submarin german Batalia Atlanticului, #submarin german descoperit Atlantic , #razboi
Comentarii
Poza 4lea
4lea
rank 5
submarinul era german, nu nazist, ca nu era inscris in NSDAP, Tituse