Ucraina, in prag de razboi: Fortele ucrainene au recucerit doua orase

Duminica, 06 Iulie 2014, ora 20:58
5336 citiri
Ucraina, in prag de razboi: Fortele ucrainene au recucerit doua orase

Fortele ucrainene au continuat duminica sa ii urmareasca pe rebelii prorusi, recastingand doua orase aflate la sud de Slaviansk.

Este vorba de orasele Druzhkivka si Kostiantynivka, anunta AFP, citand un comandant al batalionului Donbass.

"Am parasit orasele Druzhkivka si Kostiantynivka noaptea trecuta", a conirmat pe Twitter liderul rebelilor Denis Pushilin, adaugand: "Intr-adevar, pierdem mult, insa sunt sigur ca apararea noastra din Donetk va rasturna aceasta situatie. Vom castiga".

Fortele de securitate ucrainene au indepartat sambata separatistii prorusi din orasele Slovyansk si Kramatorsk, zone importante pentru grupurile care cer independenta fata de guvernul de la Kiev.

Ucraina, in prag de razboi: Separatistii prorusi au fost indepartati din doua orase din est

Aceasta victorie a insemnat distrugerea unui bastion al separatistilor prorusi, ceea ce reprezinta si o victorie de ordin moral.

Presedintele Porosenko a declarat ca trupele "au eliberat Sloviansk de teroristi" si acesta a reprezentat "inceputul unui moment hotarator al luptei impotriva militantilor", intr-o campanie in care au murit peste 500 de persoane si care a afectat relatiile dintre Vest si Est.

Rebelii au recunoscut ca au suferit pierderi importante atunci cand au abandonat orasele strategice. Majoritatea analistilor cred ca Porosenko avea nevoie disperata de un astfel de succes, la o luna de la alegerea lui in functia de presedinte, pentru a le oferi ucrainenilor increderea de care aveau nevoie, in conditiile in care armata Ucrainei s-a confruntat cu o incapacitate de a face fata agresivitatii Rusiei.

Ucraina, in prag de razboi: Separatistii prorusi se regrupeaza la Donetk

"Nu este o victorie totala si inca nu este timpul pentru artificii", a declarat presedintele ucrainean la televiziunea nationala. El a precizat ca insurgentii s-au regrupar acum la Donetk.

Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
În Europa a fost încălcat un tabu: în urmă cu doar câteva luni, ar fi fost de neconceput ca liderii europeni să propună trimiterea trupelor lor în Ucraina. Dar, recent, președintele...
#razboi Ucraina, #orase rebeli prorusi, #recucerire orase rebeli prorusi , #razboi