Acord militar intre Rusia si Coreea de Nord: Promit sa nu se "deranjeze" reciproc

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 19:26
2505 citiri
Acord militar intre Rusia si Coreea de Nord: Promit sa nu se "deranjeze" reciproc
Foto: Kremlin

Rusia si Coreea de Nord au semnat, joi, un acord pentru prevenirea incidentelor armate ca urmare a desfasurarii activitatilor militare de catre cele doua state si solutionarea acestora pe cale amiabila.

Dupa doua zile de negociere in capitala Coreei de Nord, Phenian, cele doua state au semnat, joi, un pact pentru prevenirea activitatilor militare desfasurate care le-ar putea afecta reciproc, informeaza agentia rusa TASS.

Documentul a fost semnat cu ocazia primei vizite in Coreea de Nord a sefului armatei generale a Rusiei, Nikolai Bogdanovski, in prezenta sefului-adjunct al armatei generale a poporului corean, O Kum Chol, in conditiile in care o propunere a acordului dintre cele doua state a fost deja aprobata de Guvernul rus.

Rusia si Coreea de Nord strang legaturile

Prin acordul agreat joi, cele doua tari se angajeaza sa "arate precautie suplimentara si buna desfasurare in activitatile efectuate in apropierea teritoriilor si pozitiilor in care se afla fortele militare ale celuilalt stat", potrivit propunerii de document postata pe site-ul Guvernului rus.

De asemenea, cele doua state se obliga sa ia masurile necesare pentru a "preveni patrunderea pe teritoriul celuilalt stat a echipamentelor de armament si a personalului militar in circumstante de forta majora sau ca urmare a unei activitati neintentionate".

Prin acordul semnat joi, Rusia si Coreea de Nord isi iau angajamentul de a "lua toate masurile necesare pentru a opri cu promptitudine si de a solutiona pe cale amiabila orice incident care apare ca rezultat a unor activitati militare periculoase, fara a face apel la amenintari de a folosi forta armata sau fara a o folosi".

De ce Putin si Kim Jong Un nu sunt atat de diferiti: Sindromul "Nu ma atinge, sunt nebun!"

Acordul "nu va afecta drepturile si angajamentele luate de cele doua state in cadrul altor intelegeri internationale deja existente sau dreptul la autoaparare", cu precizarea ca acordul nu a fost semnat pentru a se alia impotriva unui al treilea stat.

Pentru a implementa prevederile acordului, Rusia si Coreea de Nord si-au exprimat intentia de a crea o comisie militara comuna.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Rusia Coreea Nord, #Rusia Coreea Nord acord militar , #Rusia