Adevarul din spatele razboiului secret al lui Putin dezvaluit de soldatii rusi

Sambata, 13 Septembrie 2014, ora 13:46
31490 citiri
Adevarul din spatele razboiului secret al lui Putin dezvaluit de soldatii rusi
Foto: Newsweek

Dincolo de declaratiile lui Putin si ale oficialilor rusi, exista o cu totul alta realitate referitoare la conflictul din Ucraina.

Militarii rusi au fost dusi sa lupte in Ucraina, fara sa stie unde merg, iar trupurile celor ucisi in conflictele armate au fost trimise acasa, inapoi in Rusia, in camioane special inscriptionate cu numarul 200, potrivit unui documentar realizat de revista Newsweek.

In timp ce NATO a discutat in cadrul unui summit ce trebuie sa faca in legatura cu razboiul din Ucraina, iar Vladimir Putin a negociat un acord de incetare a focului cu Kievul, societatea rusa este repugnata de relatari despre inmormantari secrete ale soldatilor ucisi in Ucraina.

Trupurile soldatilor rusi sosesc in sicrie, pe furis, la Nizhny Novgorod, Orenburg, Pskov, Murmansk, Dagestan si in alte regiuni din Rusia. Numarul soldatilor rusi morti a crescut la peste 200 in cateva zile, intre 12 august si 2 septembrie, intr-un razboi in care, oficial, Rusia nu e implicata.

Nevestele soldatilor rusi folosesc un termen special pentru militarii reintorsi morti acasa de pe liniile frontului in sicrie de zinc: ei sunt numiti "incarcatura 200" - o expresie care a rasunat ca un blestem in urechile rusilor din zilele cand sicriele de zinc veneau din Afganistan, in timpul razboiului sovietic din anii '80.

Intr-un interviu acordat sursei citate, un soldat rus care a luptat in Ucraina a descris "cel mai lung august" din viata sa.

Care a fost partea cea mai rea? Raspunsul a venit simplu: Prietenii raniti mor in spitalele din Rostov, trupurile din sicriele de zinc numite "200" au fost aduse acasa si risca oricand sa ajunga si el intr-unul.

"Daca as fi stiut adevarul, n-as fi mers nici pentru 1.000 de dolari"

"Cand am plecat cu trenul la Rostov luna trecuta, nu aveam idee ca mergeam in Ucraina. Noi toti credeam ca ne-au adus intr-o baza pentru exercitii de rutina.

Daca as fi stiut ca este pentru razboi, as fi renuntat, deoarece am doi copii mici acasa", a declarat un parasutist al regimentului 331 din Divizia 98, din Rusia, intr-un interviu telefonic acordat sursei citate.

Printre soldatii alaturi de care a luptat, nu prea exista intelegere a ideii lui Putin de a forma Novorossia (Noua Rusie) ca un stat separatist in estul Ucrainei.

Intrebat cine a fost inamicul principal al Rusiei, raspunsul a venit imediat de la soldat: "America".

Nimeni nu a cerut militarilor sa semneze vreun document aditional, desi contractele actuale nu prevad deplasarea intr-un stat strain. "Nu as fi semnat voluntar pentru asta; dar orice incercare de a pleca ar fi inutila.

Ei ne trimit inapoi; daca cineva mi-ar fi spus mai devreme adevarul, niciunul dintre noi nu ar fi semnat nici pentru 1.000 de dolari pe luna pentru a ne pune in pericol vietile in Ucraina", a declarat ofiterul de 30 de ani, care a solicitat sa nu ii fie divulgata identitatea.

Ca sa nu poate fi identificati ca soldati din armata rusa, militarilor li s-a cerut sa se imbrace cu uniforme occidentale de camuflaj, cumparate de sotii, din propriii bani.

Utilizarea unor uniforme care sa induca in eroare pe teritoriul strain pentru o operatiune secreta nu surprinde expertii militari rusi.

Un analist militar de la Moscova isi aminteste de "mascaradele" sau de falsele operatiuni din doctrina militara sovietica, cand s-au efectuat misiuni in Afganistan sau Cecenia, iar soldatii erau imbracati ca localnicii.

"Trupele noastre au efectuat operatiuni secrete in Orientul Mijlociu si in Africa in acest mod. Strategia lui Putin nu este unica", a declarat analistul, tot sub protectia anonimatului.

In timp ce liderii rusi se incapataneaza sa nege implicarea in razboiul din Ucraina, chat-urile si forumurile de pe retelele de socializare sunt pline de imagini cu artileria si lansatoarele de rachete rusesti care trec frontiera in Ucraina.

Utilizatorii rusi de Internet din intreaga tara au putut viziona videoclipuri cu mame si sotii de militari, care isi acopera fetele umede de lacrimi cu ambele maini, implorandu-l pe Putin "in numele lui Dumnezeu" sa-i lase acasa pe cei dragi, precum si interviuri video cu soldati capturati de fortele ucrainene.

In fiecare dimineata, nevestele militarilor se inghesuie pe strada de langa sediul comandamentului militar si asteapta explicatii oficiale despre sotii lor, care participa la "manevre militare in Rostov".

Femeile au vorbit cu sotii lor la telefon si au aflat adevarul. "Baiatul meu mi-a cerut sa merg la biserica si sa aprind lumanari ca sa supravietuiasca, atunci cand au fost dusi inapoi in Ucraina", relateaza una dintre sotiile ingrozite, Veronika Tsiruyeva, pentru sursa citata.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#soldatii rusi ucisi Ucraina, #razboi secret Rusia Ucraina , #Rusia
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza Kim Jong II Pon Ta
Kim Jong II Pon Ta
rank 5
Bună știrea înaintea alegerilor de la noi. Vedem de ce grijă și