Ambasada Rusiei ia peste picior SUA cu un meme si un mesaj jignitor

Sambata, 31 Decembrie 2016, ora 16:26
17511 citiri
Ambasada Rusiei ia peste picior SUA cu un meme si un mesaj jignitor
Foto: Twitter/Russian Embassy UK

Dupa ce presedintele american Barack Obama a anuntat expulzarea a 35 de diplomati rusi din SUA, ca sanctiune pentru implicarea Moscovei in alegerile prezidentiale din Statele Unite, pe scena politica au aparut reactii vehemente.

In timp ce liderul rus Vladimir Putin a spus ca el nu va expulza niciun diplomat american, iar Trump l-a ridicat in slavi pentru aceasta decizie, Ambasada rusa din Marea Brtanie a reactionat intr-un mod neobisnuit pentru ce inseamna diplomatia mondiala.

Pe contul de Twitter al Ambasadei ruse in UK (verificat ca fiind cel oficial) a aparut o postare cu un meme si un mesaj pentru Administratia Obama.

Mai exact, imaginea infatisa un boboc de rata, peste care era scris cuvantul "lame", impreuna formand expresia "lame duck", care in limba engleza inseamna un oficial care isi va incheia mandatul in curand si al carui succesor a fost deja ales - o trimitere la actualul presedinte american Barack Obama.

"Presedintele Obama expulzeaza 35 de diplomati rusi intr-un deja vu al Razboiului Rece. Asta in timp ce toata lumea, inclusiv poporul american, se bucura sa vada ultima miscare a acestei Administratii regretabile", este mesajul postat de Ambasada Rusiei pe reteaua sociala.

Amintim ca Barack Obama, a dispus saptamana aceasta expulzarea a 35 de diplomati rusi, ca raspuns la implicarea Moscovei in alegerile prezidentiale din SUA in favoarea lui Donald Trump, dupa cum sustin serviciile americane, printr-o serie de atacuri informatice in timpul campaniei prezidentiale.

Dupa ce Putin a spus ca nu va expulza, la randul sau, niciun diplomat american si ca va restaura relatiile ruso-americane cand Trump va deveni presedinte, republicanul a raspuns in stilul caracteristic pe Twitter.

Trump, care isi va prelua mandatul de presedinte al Americii pe 20 ianuarie, l-a numit pe Putin "foarte destept" pentru ca nu a raspuns cu aceeasi moneda sactiunilor impuse de presedintele american in exercitiu.

Tranzitia la Casa Alba devine tensionata. Cum va iesi Trump din situatia complicata in care singur s-a bagat?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ambasada Rusia meme SUA, #Ambasada Rusia ironizeaza SUA , #Rusia