Ambasada Rusiei promoveaza un articol in care Romania e criticata ca n-a trimis pe nimeni la receptia de 9 mai

Joi, 10 Mai 2018, ora 17:14
9367 citiri
Ambasada Rusiei promoveaza un articol in care Romania e criticata ca n-a trimis pe nimeni la receptia de 9 mai
Foto: Facebook / Ambasada Rusiei

Ambasada Rusiei in Romania distribuie pe o retea de socializare un articol publicat de Sputnik.md in care tara noastra este criticata pentru faptul ca niciun demnitar nu a participat la receptia organizata de 9 mai.

"Incredibila si de neinteles atitudinea demnitarilor romani fata de evenimentele organizate de Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti! Mai exact, politicienii romani cu functii de prim rang nu participa la asemenea evenimente, mai ales incepand cu 2014, de cand SUA si statele UE au decis, fara probe, ca Rusia e vinovata pentru revolta din Donbas si pentru decizia exprimata prin referendum de locuitorii Crimeei de a reveni la patria mama.

Fara ca Rusia sa aduca vreun afront Romaniei, autoritatile tarii noastre au decis sa adopte o atitudine nepotrivita diplomatic, dar si paguboasa din multe puncte de vedere. Aceeasi atitudine a fost remarcata si aseara, cand la Ambasada Rusiei a fost organizata receptia in onoarea zilei de 9 mai 1945, Ziua Victoriei impotriva Fascismului - sau, cum spun rusii, Ziua Victoriei in Marele Razboi pentru Apararea Patriei", scrie Dumitru Dragomir, semnatarul articolului publicat de Sputnik.md si preluat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la Bucuresti.

In schimb, ambasadorul SUA, Hans Klemm, este laudat pentru "lectia de comportament" pe care a dat-o in calitate de "oaspete de seama", alaturi de gazda, Valeri Kuzmin, ambasadorul rus la Bucuresti.

"Aseara, amandoi diplomatii s-au intretinut cordial cu invitatii, intr-o atmosfera de profund respect pentru evenimentul aniversat, dar si de consideratie reciproca. Practic, lectia de care vorbeam este in primul rand pentru demnitarii romani - e despre felul in care stii sa te repecti pe tine - om politic sau inalt reprezentant al statului - comportandu-te la nivelul corespunzator demnitatii incredintate.

Cu aceasta exceptie a demnitarilor romani, receptia de aseara s-a bucurat de o larga si alesa participare - din partea corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, a oamenilor de cultura romani, a mediului de afaceri, a unei parti a mass media", se mai arata, printre altele, in articolul citat.

Miercuri, aproape toti demnitarii romani au fost prezenti la receptia organizata la Palatul Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Europei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#receptie 9 mai Ambasada Rusiei , #Rusia