Apelul unuia dintre cei mai vocali critici ai lui Putin: SUA sa nu trimita arme letale Ucrainei

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 18 Martie 2015, ora 08:46
4514 citiri
Apelul unuia dintre cei mai vocali critici ai lui Putin: SUA sa nu trimita arme letale Ucrainei
Foto: Hepta.ro

Unul dintre cei mai vocali opozanti ai Kremlinului, Alexei Navalni, sustine ca ar fi o greseala ca SUA sa trimita arme letale armatei ucrainene, in conditiile in care Washingtonul dezbate oportunitatea inarmarii tarii pentru a raspunde violentelor separatiste pro-ruse din estul tarii.

Opozitia sa la propunerea americanilor a fost exprimata intr-un interviu acordat The Washington Post, in cursul caruia activistul rus a aratat ca americanii nu vor reusi altceva decat sa ii dea noi argumente presedintelui rus Vladimir Putin.

Americanii cred ca inarmarea Ucrainei ar descuraja Rusia sa trimita soldati in estul Ucrainei, unde se desfasoara conflictul separatist. "Nu cred ca livrarile de arme, arme letale, vor schimba dramatic situatia (...) O victorie militara a Ucrainei impotriva Rusiei este imposibila. Putin va obtine noi argumente ca americanii lupta in razboiul din Ucraina si nu ucrainenii", a aratat Navalni, in varsta de 38 de ani, avocat si blogger anticoruptie.

Raportul lui Nemtov despre rolul Rusiei in conflictul din Ucraina, facut public in aprilie

Navalni este pesimist in ceea ce priveste ritmul schimbarii in Rusia. In urma cu trei ani, el a condus valul de proteste ce au reprezentat cea mai mare amenintare la adresa lui Putin, insa dupa aproape un an de arest la domiciliu, Navalni se indoieste acum ca Putin va fi indepartat curand de la putere.

In opinia sa, liderul de la Kremlin se pregateste sa ramana la putere tot restul vietii, alimentand razboiul in Ucraina si facand alti pasi pe care miscarea de opozitie nici nu si-a imaginat ca i-ar putea face. "Noi am subestimat cat de departe este pregatit Putin sa mearga pentru a-si mentine puterea si popularitatea", a aratat Navalni.

In loc de arme pentru Ucraina, Navalni crede ca mai eficient ar fi un program extins de interdictii de calatorii in Occident pentru sustinatorii Kremlinului.

Reportaj din estul separatist al Ucrainei: E un haos total, traim ca animalele!

"Introducerea de vize si restrictii financiare pentru oligarhi loveste regimul lui Putin mai tare decat dronele (...) Sanctiunile personale ar trebui introduse nu impotriva a 12 persoane, ci impotriva celor care au creat razboiul, impotriva a o mie de persoane", a spus opozantul Kremlinului.

Navalni sustine ca multi dintre cei mai vocali sustinatori ai regimului lui Putin tin la vacantele lor in sudul Frantei si la Miami si asta inseamna ca sunt mai vulnerabili decat elita sovietica. "Asta ar creste costul cooperarii lor cu Putin. Si ar putea ajuta in cele din urma la divizarea elitelor", a mai spus opozantul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei"
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei"
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Alexei Navalni arme Ucraina, #Navalni opozitie Putin, #opozant rus Putin , #Rusia