Atac la ambasada Rusiei la Kiev: Reactia dura a Moscovei

Duminica, 15 Iunie 2014, ora 09:46
6649 citiri
Atac la ambasada Rusiei la Kiev: Reactia dura a Moscovei
Foto: euronews

Dupa atacul de sambata asupra ambasadei ruse la Kiev, Moscova a reactionat prompt. Oficialii rusi acuza "lipsa de actiune" din partea politiei ucrainene, dupa ce drapelul Moscovei a fost dat jos de pe sediul ambasadei in timpul unui protest violent la care au participat sute de oameni.

Rusia considera ca lipsa de reactie a Kievului reprezinta o "incalcare grava a angajamentelor externe" luate de Ucraina, arata un comunicat al ministerului rus de Externe, care adauga ca Moscova este "indignata de actiunile provocatoare" si de "profanarea drapelului".

"Fortele de ordine nu au facut nimic pentru a apara ambasada", a acuzat Moscova.

In plus, seful comisiei internationale din Duma de Stat, Alexei Puskov, sustine ca protestul si atacul asupra ambasadei ruse de la Kiev au fost organizate, nu spontane. "Daca nu e asa, cum se face ca atacatorii aveau explozibil?", a scris el pe Twitter si a adaugat ca nu a fost vorba despre ceva spontan, ci despre "o actiune bine planificata", transmite Vocea Rusiei.

Ucraina, in prag de razboi: Protest cu oua si masini rasturnate la Ambasada Rusiei la Kiev

Circa 200 de protestatari au devastat, sambata, intrarea in Ambasada Rusiei de la Kiev, smulgand steagul Federatiei Rusie, rasturnand masinile catorva diplomati si aruncand cu oua in cladire.

Politia a asistat pasiva la protestul anti-moscovit al multimii care a blocat intrarea in sediu.

Protestul a inceput cu un mic punct de pichetare organizat de cativa ucraineni care acuzau Guvernul rus de implicare in criza cu care se confrunta tara lor, dar ulterior acestora li s-au alaturat zeci de persoane si multi jurnalisti.

Atasatul de presa al misiunii diplomatice ruse in Ucraina, Oleg Grishin, a declarat ca masinile rasturnate apartineau staff-ului ambasadei. El a mai sustinut ca politia a incercat sa discute cu protestatarii violenti, dar nu a retinut pe niciunul dintre ei.

Intrarea in cladirea ambasadei a fost efectiv blocata de masinile pe care protestatarii le-au asezat la intrare, alaturi de mormane de cauciucuri, a mai sustinut el. Cativa dintre manifestanti au aruncat cu oua, pe fundalul unor cantece patriotice ucrainene.

In zona au aparut si pancarte pe care statea scris: "Rusia, du-te acasa!", "Fara votca" si alte sloganuri insultatoare la adresa presedintelui Vladimir Putin.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#reactie Rusia atac ambasada, #conflict Rusia Ucraina , #Rusia