Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Avioanele militare ruse ar fi interceptat drone americane deasupra Siriei

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 19:45
4431 citiri
Avioanele militare ruse ar fi interceptat drone americane deasupra Siriei
Foto: Hepta.ro

Avioane de vanatoare ruse au interceptat de cel putin trei ori drone militare americane, deasupra Siriei, de la inceperea raidurilor aeriene ruse in aceasta tara, saptamana trecuta, afirma doi oficiali americani.

"Dupa primul incident, ne-am gandit ca rusii au avut noroc. Apoi, s-a mai intamplat de doua ori", a declarat un oficial american, citat de Fox News.

Hollande avertizeaza: Daca UE nu intervine in Siria, riscam un razboi total

Potrivit altui oficial miltar american, incidentele au avut loc deasupra unor zone aflate sub controlul retelei teroriste Stat Islamic - Raqqa, Alep si Korbani -, desi Statele Unite au acuzat Rusia ca ataca pozitii insurgente in Siria.

Armata americana foloseste in Siria drone de tip MQ-1 Predator, care nu sunt invizibile pe radare.

Razboi in Siria: Noi bombardamente ale Rusiei, navele de atac sunt pregatite

Avioanele ruse nu au incercat sa doboare dronele americane, dar au zburat foarte aproape de aparatele fara pilot. "Avioanele de vanatoare ruse au zburat foarte aproape, dar nu au blocat zborul dronelor", precizeaza un oficial american.

Secretarul american al Apararii, Ashton Carter, a cerut marti Rusiei sa raspunda rapid propunerilor privind instituirea unor reguli la efectuarea raidurilor aeriene in Siria, condamnand "incalcarea iresponsabila" a spatiului aerian turc.

"Denuntam grava incalcare iresponsabila si neprofesionista a spatiului aerian turc", a declarat Ashton Carter. Oficiali militari din Statele Unite si Rusia au discutat saptamana trecuta despre instituirea unor protocoale pentru evitarea incidentelor aeriene in Siria, in contextul inceperii raidurilor aeriene ruse.

"Inca asteptam raspunsul Rusiei. Ne datoreaza un raspuns. Ar trebui sa ofere raspunsul imediat", a spus Carter.

In paralel cu bombardamentele ruse, o coalitie internationala coordonata de Statele Unite efectueaza raiduri aeriene in Siria, existand riscul unor accidente.

Statele Unite si Rusia sustin ca au aceeasi inamici in Siria - reteaua terorista sunnita Stat Islamic. Cu toate acestea, Statele Unite si alte tari occidentale ofera sustinere insurgentilor sirieni, iar Rusia este acuzata ca ar fi atacat pozitii ale acestora.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#bombardamente Rusia Siria, #drone SUA Siria Rusia , #Rusia
Comentarii