Avion rusesc doborat de Turcia: Rusia a sistat contactele militare cu Ankara - ce alta masura a luat

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 13:25
4135 citiri
Avion rusesc doborat de Turcia: Rusia a sistat contactele militare cu Ankara - ce alta masura a luat
Foto: Facebook/Vladimir Putin (Владимир Путин)

Rusia a anuntat, vineri, ca isi suspenda pe termen nedeterminat participarea la exercitiile BLACKSEAFOR, dupa ce anterior informase cu privire la suspendarea tuturor contactelor pe linie militara cu Turcia, in replica la doborarea marti a bombardierului sau Su-24 de catre aviatia turca, intr-un incident soldat cu moartea unuia din cei doi piloti.

Un anunt in acest sens a fost facut de presedintele Comisiei pentru Aparare din Duma de Stat, amiralul in rezerva Vladimir Komoedov, fost comandant al Flotei Rusiei din Marea Neagra, relateaza agentia de presa TASS.

Un pilot civil povesteste doborarea avionului Rusiei: Cand si-a dat seama ce o sa se intample

"In conformitate cu decizia conducerii Ministerului rus al Apararii privind sistarea contactelor pe linie militara cu Turcia, a fost suspendata si participarea Flotei Rusiei din Marea Neagra la exercitiile BLACKSEAFOR", a declarat amiralul Komoedov.

De asemenea, a fost rechemat din Turcia reprezentantul marinei ruse care se ocupa de coordonarea actiunilor Flotei ruse din Marea Neagra cu flota turca, a spus el, adaugand ca acesta a revenit deja la Moscova.

Presedintele Comisiei pentru Aparare din Duma de Stat nu a exclus rechemarea in tara din Turcia a celor doi atasati militari rusi.

"Cei doi diplomati militari se afla deocamdata la Ankara pentru a obtine niste explicatii clare din partea Statului Major turc cu privire la motivele si circumstantele doborarii avionului nostru", a explicat Komoedov. In cazul in care nu vor primi aceste explicatii si conducerea Ministerului rus al Apararii va considera prezenta lor la Ankara nepotrivita, ei vor fi rechemati in tara, a adaugat el.

Erdogan: Turcia nu va cere scuze pentru ca a doborat avionul Rusiei

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a anuntat, miercuri, ca Rusia inceteaza orice fel de contacte pe linie militara cu Turcia, dupa o reuniune a Colegiului Ministerului Apararii.

"Noi nici pana acum nu am auzit scuze de la cel mai inalt nivel al Turciei, nicio vreo propunere de reparatie si nici promisiuni ca vinovatii vor fi pedepsiti. Se creeaza impresia ca autoritatile turce imping in mod deliberat relatiile rus-turce in impas, ceea ce este un fapt regretabil", a declarat joi presedintele rus Vladimir Putin, care a calificat doborarea avionului rus de catre aviatia Ankarei drept un "gest perfid".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Rusia contacte militare Ankara, #avion rusesc doborat Turcia, #Turcia avion rusesc , #Rusia