Biserica Ortodoxa Rusa, implicata intr-un scandal de coruptie

Duminica, 15 Aprilie 2012, ora 14:36
3014 citiri
Biserica Ortodoxa Rusa, implicata intr-un scandal de coruptie

Un fost ministru al sanatatii rus, Yuri Shevchenko, este implicat intr-un proces cu miza de 1 milion de dolari, avand conturile bancare blocate si restrictii de calatorie. Aceasta deoarece a fost dat in judecata de catre Lidiya Leonova care pretinde ca praful provenit din renovarea apartamentului lui Shevchenko i-a produs daune in valoare de 900.000 de dolari.

Insa apartamentul afectat, in care locuieste Lidiya Leonova, apartine, de fapt, lui Kiril I, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, informeaza Financial Times.

Presa ruseasca speculeaza cu privire la relatiile "nepotrivite" care ar putea exista intre patriarh si femeia singura care ii locuieste apartamentul. Totusi, Biserica neaga vehement aceste alegatii, aratand ca femeia este o ruda a patriarhului care locuieste acolo in vreme ce patriarhul locuieste in locuinta oficiala.

Scandalul este unul dintre multele care implica Biserica Rusa, in conditiile in care institutia se confrunta cu numeroase acuze de coruptie, dar si legate de implicarea in politica Rusiei.

Saptamana trecuta, mai multe bloguri rusesti au indicat felul in care o fotografie a fost modificata pentru a inlatura un ceas Breguet in valoare de 30.000 de dolari de la mana patriarhului. Insa cei care au inlaturat ceasul, au uitat sa stearga si reflectia acestuia in masa de sub mana patriarhului, facand astfel evidenta modificarea fotografiei.

De asemenea, Biserica a fost puternic criticata pentru raspunsul dur dat miscarii Pussy Riot, grupul feminist de punk ai carei membri au fost condamnati la 7 ani de inchisoare din cauza unei reprezentatii de protest intr-o biserica moscovita.

Insa Biserica Ortodoxa Rusa pretinde ca toate aceste acuzatii sunt de fapt o campanie indreptata impotriva Pastelui care este sarbatorit duminica. De asemenea, purtatorul de cuvant al Bisericii arata ca institutia pe care o reprezinta incearca sa-si faca auzita vocea pe probleme legate de economie, politica, cultura si viata sociala si, din aceasta cauza, Biserica are multi dusmani care nu doresc acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#scandal biserica Rusia, #scandal patriarh Kiril, #abuzuri biserica ortodoxa rusa , #Rusia