Cantareata de la Pussy Riot, in greva foamei in inchisoare

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 19:10
1110 citiri
Cantareata de la Pussy Riot, in greva foamei in inchisoare
Foto: AFP

Maria Alyokhina, membra a trupei rock-punk extremiste Pussy Riot din Rusia, aflata in prezent in inchisoare, a anuntat, miercuri, ca va intra in greva foamei.

Aceasta a mentionat ca este vorba despre o forma de protest fata de faptul ca autoritatile ruse nu au lasat-o sa asiste la o audiere privind cererea ei de eliberare conditionata, arata Herald Sun.

Rusia: Fetele de la Pussy Riot, condamnate la doi ani de inchisoare

Tanara, in varsta de 24 de ani, a anuntat printr-un videoclip ca va intra in greva foamei si le-a spus avocatilor sai sa nu mai participe la audieri pana nu va fi si ea lasata sa vina la tribunal, au informat agentiile rusesti de presa.

Clipul a fost postat pe Twitter de gruparea artistica radicala Voina (Razboi), care o sustine pe Alyokhina si care a fost prezenta la audiere.

Din cauza acestei interventii, audierea a fost suspendata si reprogramata pentru joi. Surse judiciare sustin ca este probabil ca restul procesului sa se desfasoare fara ca avocatii tinerei sa fie prezenti.

Membrele Pussy Riot condamnate, trimise in "iadul inchisorilor"

Cele trei membre ale formatiei au fost condamnate, in august 2012, la doi ani de inchisoare cu executare pentru huliganism, dupa ce au organizat un protest fata de presedintele Vladimir Putin intr-o biserica. La scurt timp, una dintre ele a fost eliberata pentru ca a fost oprita de un agent de paza si nu a mai participat la protest.

Doua dintre membrele formatiei Pussy Riot au fugit din Rusia

Condamnarea a starnit indignarea opiniei publice din intreaga lume, nume importante precum Madonna sau Sting pronuntandu-se impotriva acestei pedepse.

Celelalte doua membre ale "Pussy Riot", formata din cinci femei, au fugit din Rusia pe 27 august, in urma condamnarii colegelor de formatie. Artistele au fugit pentru a evita persecutia si posibilele condamnari penale in urma manifestului organizat impotriva presedintelui Vladimir Putin.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#Pussy Riot greva foamei, #Pussy Riot proces, #Pussy Riot inchisoare, #Pussy Riot vandalism , #Rusia