Ce i-au facut rusii singurului parlamentar care i s-a opus lui Putin

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 23:17
8011 citiri
Ce i-au facut rusii singurului parlamentar care i s-a opus lui Putin
Foto: Facebook/ Ilya Ponomarev

Deputatul Ilya Ponomarev, singurul parlamentar rus care s-a opus anexarii Crimeii de catre Vladimir Putin, in luna martie 2014, poate sa ajunga in spatele gratiilor, dupa ce Legislativul de la Moscova a aprobat arestarea sa in lipsa.

Vineri, Duma de Stat a votat in favoarea cererii de arestare, Ponomarev fiind suspectat de delapidare, scrie agentia Associated Press.

Omul care l-a infruntat singur pe Putin

In luna iunie, deputatul a fost inculpat de comitetul federal de ancheta al Rusiei pentru deturnare de fonduri, suma pentru care este acuzat fiind de 670.000 de euro.

Ponomarev, unul dintre liderii care au stat in spatele protestelor antiguvernamentale din 2011-2012, isi va pierde mandatul daca un tribunal va decide ca este vinovat.

Rusul care i s-a opus lui Putin la anexarea Crimeii isi primeste pedeapsa

Politicianul se afla in prezent in Statele Unite, in exil din luna august 2014, si spune ca incuviintarea arestarii sale reprezinta o incercare motivata politic de a-l da afara din Parlament.

Daca s-ar intampla acest lucru, nu ar fi o premiera. Asfel, in anul 2012, din Duma de Stat a fost dat afara Ghennadi Gudkov, care a ajutat la organizarea protestelor din 2011-2012, acesta ramanand si fara imunitate.

Un deputat rus dezvaluie care e urmatoarea tinta a Rusiei in Ucraina

Putin le interzice rusilor sa zboare cu unele companii aeriene straine

In luna aprilie, si Ponomarev, in varsta de 40 de ani, a ramas fara imunitate.

Ponomarev se declara a fi antreprenor si sustinator vocal al utilizarii tehnologiei pentru a face mai transparent actul de guvernare.

A fost ales in Duma sa reprezinte Novosibirsk, al treilea cel mai mare oras din Rusia. A lucrat candva pentru unul dintre rivalii principali ai lui Putin, Mihail Hodorkovski, care a fost in inchisoare din 2003 pana in 2013. A luat parte la protestele de masa fata de guvernarea lui Putin din 2005 si 2012.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ilya Ponomarev arestare, #deputat rus arestare, #deputat rus anexare Crimeea, #parlamentar opus anexare Crimeea , #Rusia