Ce vrea sa faca Vladimir Putin in Crimeea

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 11:15
4162 citiri
Ce vrea sa faca Vladimir Putin in Crimeea
Foto: Russia Today

Liderul de la Kremlin a initiat o lege prin care a propus Dumei de Stat a Rusiei stabilirea unei zone special destinate jocurilor de noroc in Peninsula Crimeea.

Daca va fi aprobata, o asemenea zona va fi a cincea din Federatia Rusa. O astfel de masura nu va necesita alocarea de fonduri suplimentare de la bugetul federal al acestui stat. Guvernul din Crimeea urmeaza sa decida care va fi localizarea si marimea ei exacta, scrie Russia Today.

Initial, propunerea viza dezvoltarea unor cazinouri in apropierea hotelurilor de cinci stele din Sevastopol.

Un oficial al Moscovei, Dmitri Kozak, a fost desemnat sa transforme Crimeea intr-o zona economica speciala. El sustine ca viitoarele cazinouri ar trebui amplasate departe de hotelurile de lux, in locuri mai putin populate.

In acest an, este de asteptat ca deficitul bugetar al Crimeii sa fie de zeci de miliarde de ruble. Suma va fi acoperita de Ministerul de Finante al Rusiei. Rusii vor investi acolo, in urmatorii ani, 7 miliarde de dolari in infrastructura, mai exact in transport, comunicatii si alte industrii.

In prezent, legea din Rusia permite amplasarea cazinourilor doar in patru zone: Krasnodar, Kaliningrad, Altai si Primorski Krai. Jocurile de noroc nu mai sunt permise in orase mari precum Moscova, Sankt Petersburg si Soci.

Gasirea unor investitori va reprezinta o adevarata provocare pentru rusi. In 2009, mai multe cazinouri din acest stat au fost inchise de teama manifestarii fenomenului de dependenta. Prim-ministrul Dmitri Medvedev a insistat in trecut pentru transformarea orasului Soci in zona de jocuri de noroc, insa ideea sa nu s-a concretizat, deoarece statiunea e destinata in special familiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Rusia Crimeea cazinouri, #Vladimir Putin Crimeea cazino , #Rusia