Cinci romani, indezirabili in Rusia - vezi reactia MAE (Video)

Sambata, 30 Mai 2015, ora 11:25
3801 citiri
Cinci romani, indezirabili in Rusia - vezi reactia MAE (Video)

Ministerul de Externe a precizat, sambata, ca Ambasada Romaniei din Rusia a primit de la Delegatia UE la Moscova o lista cu persoanele ce au interdictie sa intre pe teritoriul rus, si ca va solicita explicatii in legatura cu romanii aflati pe aceasta lista.

"Ambasada Romaniei la Moscova a informat Centrala MAE, in cursul serii de vineri, 29 mai 2015, cu privire la existenta acestei liste, primite de la Delegatia UE la Moscova, careia i-a fost inaintata de catre MAE rus", se arata in raspunsul Ministerului de Externe, la solicitarea Mediafax.

Cinci romani, indezirabili in Rusia - Chifu, Cioroianu si Tomac, printre cei aflati pe lista neagra

MAE informeaza ca va solicita explicatii partii ruse cu privire la listarea cetatenilor romani.

Fostul consilier prezidential Iulian Chifu a prezentat o lista cu 89 de persoane carora li s-a interzis sa intre in Rusia, pe care spune ca a primit-o din partea unui prieten rus si pe care figureaza si cinci romani, respectiv Chifu, Eugen Tomac, Gheorghe Hategan, Adrian Cioroianu si Liviu Chondon.

Romani pe lista neagra a Moscovei: "Rusia e statul care a amputat Romania printr-o intelegere cu Hitler"

Iulian Chifu este fostul consilier al presedintelui Traian Baescu si actual presedinte al Centrului de Prevenire a Conflictelor si Early Warning, Eugen Tomac este lider al Partidului Miscarea Populara, Gheorghe Hategan este director general adjunct la Transgaz, istoricul Adrian Cioroianu a fost ministru de Externe in cabinetul Tariceanu, fiind avizat recent pentru postul de delegat permanent pe langa UNESCO, iar Liviu Chodon a preluat la inceputul anului trecut postul de comandor al Fortelor Navale Romane.

Lista este datata 26 mai.

Frankfurter Allgemeine Zeitung noteaza ca premierul olandez, Mark Rutte, a anuntat, vineri, in conferinta saptamanala de presa, ca mai multe ambasade ale tarilor UE de la Moscova au primit, joi, o lista neagra cu numele unor oficiali carora li se interzice intrarea in Rusia.

Premierul belgian, Didier Reynders, a confirmat informatia, precizand ca pe lista se afla 89 de persoane.

Pe lista mai apar, printre altii, liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, Jerzy Buzek, fostul presedinte al Parlamentului European, vicepremierul britanic Nick Clegg, John Sawers, fost director al MI6, Stefan Fule, fost comisar european pentru extindere si Karl Schwarzenberg, fostul ministru ceh de externe.

Totodata, lista cuprinde europarlamentari si lideri politici din Germania, Spania, Suedia, Olanda, Letonia, Danemarca, Lituania, Polonia, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Cehia, Estonia, Franta, Grecia si Finlanda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#romani indezirabili Rusia, #romani lista neagra Rusia , #Rusia
Comentarii