Cum racoleaza Rusia spioni: cu votca si femei frumoase

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 08:46
3491 citiri
Cum racoleaza Rusia spioni: cu votca si femei frumoase
Foto: Facebook/Norway

Tot mai multi politicieni norvegieni pica in capcanele intinse de serviciile secrete ruse, care, la fel ca pe vremea Razboiului Rece, reusesc sa-i recruteze folosind tactici cum ar fi petrecerile cu votca si femei frumoase.

Intr-un interviu acordat postului public de televiziune NRK, Arne Christian Haugstoyl, seful sectiei de contraspionaj din cadrul Police Security Service (PST), a declarat ca mai multe persoane cu functii importante au fost tinta unor asemenea tentative de racolare. "Avem informatii ca cetateni norvegieni au fost santajati sa furnizeze informatii autoritatilor ruse. (...) Este un fenomen alarmant la care trebuie sa fim mai atenti", a indicat responsabilul citat.

In vara acestui an, un parlamentar al Partidului Progresului, Tor Andre Johnsen, formatiune ce face parte din coalitia de guvernare, a fost atentionat de PST cu privire la relatiile sale suspecte cu diplomati de la ambasada Rusiei.

Potrivit postului NRK, si alti parlamentari care au avut contacte cu rusii au fost chestionati de contraspionajul norvegian.

Cei care prezinta interes pentru spionajul rus sunt ademeniti printr-o serie de tactici binecunoscute, inclusiv invitarea lor la petreceri la care se consuma alcool in exces si unde ei pot fi atrasi intr-o aventura compromitatoare cu o agenta rusoaica, situatie ce devine apoi o ocazie pentru un santaj, sugereaza seful PST.

Replica Rusiei

In replica, atasatul de presa al ambasadei ruse la Oslo, intervievat de The Telegraph, a calificat aceste afirmatii drept "minciuni".

Tara membra a NATO, dar nu si a Uniunii Europene, Norvegia a avut in general relatii bune cu Rusia, dar aceste raporturi s-au deteriorat odata cu declansarea crizei din Ucraina.

Prima tara NATO care impune armata obligatorie pentru femei

Guvernul de la Oslo s-a alaturat sanctiunilor europene impotriva Rusiei, decizie ce a determinat riposta Moscovei, care a inclus Norvegia pe lista tarilor vizate de embargoul agroalimentar.

Pe plan militar, s-a constatat o intensificare a prezentei fortelor navale rusesti in apropierea coastelor norvegiene din zona Oceanului Arctic. "Nu estimam ca in prezent Rusia reprezinta o amenintare militara pentru Norvegia, dar vom continua sa monitorizam ce se intampla in vecinatatea noastra", a declarat in luna aprilie seful Statului Major al armatei norvegiene, Haakon Bruun-Hanssen.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Norvegia politicieni spioni rusi, #petreceri sexy votca spioni Norvegia , #Rusia
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
"Cum racoleaza Rusia spioni: cu votca si femei frumoase". Strasnic!