Ziare.com

Cum vrea Rusia sa-si redreseze economia afectata de sanctiunile aliatilor

Marti, 20 Mai 2014, ora 07:36

   

Cum vrea Rusia sa-si redreseze economia afectata de sanctiunile aliatilor
Presedintele rus Vladimir Putin a declarat pentru mass-media chineza ca relatiile bilaterale dintre Rusia si China sunt la cel mai inalt nivel de pana acum, iar cele doua tari au incheiat tratativele prin care Moscova va livra Beijingului gaze naturale pe o perioada de 30 de ani.

Tranzactia, care a stat pe masa oficialitatilor timp de 10 ani, prevede livrarea a 38 de miliarde metri cubi de gaze naturale in China in fiecare an, incepand cu anul 2018, cu posibilitatea de a extinde capacitatea la 61 de miliarde metri cubi anual, relateaza Business Insider.

"Acum, cooperarea dintre Rusia si China a avansat intr-o noua etapa de parteneriat global si interactiune strategica", a declarat Putin. "Nu ar fi gresit sa spunem ca acest parteneriat a atins cel mai inalt nivel din toata istoria sa de cateva secole", a concluzionat el.

China a consumat aproximativ 170 de miliarde metri cubi de gaze naturale in 2013 si a stabilit un obiectiv de pana la 420 de miliarde metri cubi pe an pana in 2020.

Europa este cel mai mare importator de energie din Rusia, achizitionand mai mult de 160 de miliarde metri cubi de gaze naturale in 2013, dar tensiunile si sanctiuni impuse Moscovei din cauza evenimentelor din Ucraina, l-au determinat pe Putin sa caute in alta parte oportunitati de afaceri pentru tara sa.

Prin urmare, tranzactia incheiata cu China este foarte importanta pentru Kremlin deoarece gazele naturale reprezinta aproape 60% din totalul exporturilor Rusiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1065 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor