Cuvintele care i-au provocat moartea? Interviul acordat de Nemtov cu cateva minute inainte sa fie impuscat

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 09:23
30149 citiri
Cuvintele care i-au provocat moartea? Interviul acordat de Nemtov cu cateva minute inainte sa fie impuscat
Foto: CNBC

Cu cateva minute inainte sa fie impuscat mortal, Boris Nemtov, fostul vicepremier rus si unul dintre principalii contestatari ai lui Vladimir Putin, a acordat un interviu unui post de radio.

Asasinarea lui Nemtov a avut loc dupa ce acesta parasise sediul radioului "Ecoul Moscovei", alaturi de o tanara ucraineanca, potrivit Daily Beast. In interviul pe care il acordase cu cateva minute in urma, acesta a indemnat poporul rus sa nu se mai lase pacalit de Vladimir Putin.

"Credem ca pentru a reinstaura ordinea in tara si a depasi criza este nevoie de reforme politice importante. Concret, este necesar sa avem alegeri corecte, cu participarea opozitiei, sa stopam cenzura pentru a opri aceasta propaganda mincinoasa mizerabila ce a cuprins si a distrus mintile oamenilor din Rusia", a declarat Nemtov, citat de Daily Mail.

Liderul opozitiei a mai spus ca Vladimir Putin este vinovat pentru situatia in care a ajuns Rusia, pe care a descris-o ca fiind "o catastrofa absoluta".

"Bineinteles ca avem nevoie de o reforma politica in tara. Bineinteles ca atunci cand puterea este concentrata in mainile unei singure persoane, iar aceasta persoana decide intotdeauna, totul devine o catastrofa absoluta. Absoluta!", a subliniat acesta.

Liderul opozitiei ruse, impuscat mortal in centrul Moscovei, langa Kremlin - Se temea ca Putin il va ucide

Totodata, Nemtov a mentionat ca si criza economica din Rusia este provocata din interior, de regimul lui Putin.

"Aceasta criza este una provocata din interior. Acest lucru devine evident cand privesti cum au evoluat celelalte tari. Vezi ca Rusia este in criza, iar economia SUA a crescut cu 4 procente, in timp ce cea din China cu mai mult de sapte procente", a conchis Nemtov.

Boris Nemtov, asasinat langa Kremlin: Mesajul dur al lui Obama pentru Putin

La cateva minute dupa ce a facut aceste declaratii, Nemtov a fost impuscat mortal pe podul Bolsoi Mosvoretki, in apropiere de Kremlin.

Asasinarea fostului vicepremier vine cu o zi inainte de marsul opozitiei, anuntat pentru 1 martie la Moscova.

Boris Nemtov, asasinat: Kremlinul explica de ce nu avea motiv sa il omoare

La inceputul acestei luni, Nemtov a acordat un interviu in care a spus ca e "speriat" ca Putin ar incerca sa-l omoare. "Mi-e teama ca Putin ma va ucide", spunea politicianul liberal, pentru o televiziune din Belarus.

Boris Nemtov a fost unul dintre cei mai aprigi contestatari ai presedintelui rus, Vladimir Putin. Este unul dintre co-presedintii partidului RPR-PARNAS, fondat inca din 1990. A fost prim-ministru adjunct in cadrul guvernului condus de Boris Eltin in ani 1990, fiind considerat favorit sa-l succeada pe Eltin la conducerea Rusiei.

C.S.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Boris Nemtov ucis, #Boris Nemtov impuscat, #Boris Nemtov ultimul interviu , #Rusia