Dosarele KGB confirma: Lenin avea sange de evreu

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 22:26
9637 citiri
Dosarele KGB confirma: Lenin avea sange de evreu

Documente secrete declasificate ale KGB vin sa confirme unul dintre cele mai bine pazite secrete ale lui Vladimir Ilici Lenin: fondatorul Rusiei sovietice avea sange de evreu, din partea bunicului mamei sale.

Documentele KGB care confirma descendenta lui Lenin au fost expuse recent la Moscova, in cadrul unui eveniment organizate de Muzeul de Istorie din Capitala Rusiei, scrie revista Time.

Acest detaliu nu este lipsit de importanta, intr-o tara unde antisemitismul a reprezentat o doctrina de stat, vreme de cateva decenii.

Incepand cu anii '30, regimul sovietic, impulsionat de liderul acestuia, Iosif Stalin, a lansat o campanie discriminatorie violenta impotriva cetatenilor evrei.

Nascut in 1870, Lenin s-a identificat pur si simplu ca rus get-beget. Biografia sa oficiala mentioneaza doar originile sale ruse, germane si suedeze. Dar una din dezvaluirile expozitiei adauga un element cheie povestii vietii sale.

Intr-o scrisoare adresata lui Stalin, in 1932 - la sase ani dupa moartea lui Lenin - Anna Ulianova, sora sa mai mare, a scris ca bunicul lor "a provenit dintr-o familie de evrei saraci si a fost, conform certificatului sau de nastere, fiul lui Moses Blank".

Blank s-a nascut in Jitomir, in Ucraina. In acea scrisoare, Anna i-a cerut lui Stalin sa dezvaluie originile evreiesti ale lui Lenin, concluzionand ca "ar fi gresit sa ascunda asta populatiei".

Cu toate astea, Stalin i-a ordonat Annei Ulianova sa pastreze tacerea privind radacinile evreiesti ale fratelui sau. Cativa ani mai tarziu, Stalin a inceput sa epureze evreii din randurile liderilor revolutiei ruse.

Inainte de moartea sa, din 1953, Stalin era pregatit sa trimita toata populatia evreiasca din Uniunea Sovietica in lagare de concentrare din Siberia.

In mijlocul fiecarei piete publice din Rusia, inclusiv in Belarus si Ucraina, exista statui cel reprezinta pe Lenin. Cultul lui Lenin isi are punctul culminant in Piata Rosie, din Moscova, unde trupul imbalsamat al lui Lenin este expus permanent intr-un mausoleu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#lenin documente secrete KGB, #origine vladimir lenin, #vladimir lenin evreu documente KGB , #Rusia