Doua trenuri s-au ciocnit la Moscova: Zeci de morti si raniti - printre victime ar putea fi moldoveni (Video)

Autor: Ana Ilie
Marti, 20 Mai 2014, ora 12:46
6249 citiri
Doua trenuri s-au ciocnit la Moscova: Zeci de morti si raniti - printre victime ar putea fi moldoveni (Video)

Un accident feroviar a avut loc marti in regiunea Moscova. Un tren de marfa si unul de pasageri s-au ciocnit. Trenul de pasageri circula pe ruta Moscova-Chisinau.

Potrivit autoritatilor ruse, in trenul de pasageri se aflau aproximativ 400 de persoane, intrucat au fost vandute 394 de bilete la aceasta calatorie. La fata locului au sosit echipaje de interventie. Pasagerii raniti au fost scosi pe brate din vagoane.

La cateva ore dupa accident, ministerul rus al Sanatatii a informat ca in urma accidentului feroviar au decedat cinci persoane, iar alte 30 au fost ranite. Victimele sunt internate in cadrul institutiilor medicale din Moscova si din regiunile din apropiere. Sase dintre raniti se afla in stare grava. Deocamdata, nu se cunoaste identitatea victimelor.

Anterior, rapoarte preliminare citate de Russia Today aratau ca accidentul s-a soldat cu 9 morti si 45 de raniti, dintre care 15 in stare grava. Acelasi bilant a fost prezentat si de viceministrul moldovean al Transporturilor, Vladimir Cebotari. Totodata, la nivelul autoritatilor moldovene a fost constrituita o celula de criza.

Moldoveni printre victime

Presa de peste Prut a relatat ca un martor aflat la fata locului, cetatean moldovean, a declarat ca printre decedati sunt si cetateni din Republica Moldova.

Potrivit acelorasi surse, functionarul consular al Ambasadei Republicii Moldova in Federatia Rusa deja s-a deplasat la locul accidentului.

Informatiile nu au fost insa confirmate de autoritatile moldovene.

Cum s-a petrecut tragedia

16 vagoane ale trenului de marfa si trei vagoane de pasageri au deraiat, cu toate ca trenurile nu s-au ciocnit frontal. Accidentul s-ar fi produs dupa ce marfarul a deraiat si a lovit vagoanele trenului de pasageri.

Traficul pe liniile afectate a fost temporar intrerupt.

Garnitura trenului de pasageri ramasa intacta isi va continua drumul spre Chisinau, iar daca va fi nevoie, va fi trimis un alt tren, au anuntat autoritatile moldovene.

Vom reveni cu amanunte pe masura ce noi detalii vor fi facute publice

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#ciocnire trenuri Moscova, #accident tren , #Rusia
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Poza coolsnow
coolsnow
rank 5
fascistii ucrainieni sunt de vina