Explozii la o fabrica de explozibili din Rusia: Cel putin 79 raniti (Video) UPDATE

Sambata, 01 Iunie 2019, ora 19:49
4766 citiri
Explozii la o fabrica de explozibili din Rusia: Cel putin 79 raniti (Video) UPDATE
Foto: Captura ecran Twitter/ @ShadenFM

Doua explozii au avut loc sambata intr-o fabrica de explozibili din orasul Jerjinsk, din centrul Rusiei, soldandu-se cu cel putin 79 raniti.

In imaginile difuzate de televiziunile locale pot fi vazute un nor urias de fum si flacarile unui incendiu, relateaza agentiile de stiri ruse.

Informatiile initiale afirmau ca exploziile s-au produs la o fabrica de explozibili, insa ulterior mai multe relatari informau ca fabrica unde s-a produs incidentul este un producator de munitie, noteaza dpa.

Sectiuni mari din cladirile fabricii au fost distruse si locuitorilor li s-a cerut sa tina ferestrele inchise. Incendiul nu a fost stins si pompierii nu exclud faptul ca s-ar putea produce noi explozii. Cauza exploziilor ramane incerta.

UPDATE: Cel putin 79 de persoane au fost ranite sambata intr-o serie de explozii care au avut loc intr-o uzina de munitii in centrul Rusiei, potrivit unui nou bilant al autoritatilor ruse, citat de Agerpres.

Cincisprezece persoane au fost spitalizate, dintre care una in stare grava, potrivit aceleiasi surse. Nu a fost raportat niciun deces.

"Potrivit ultimelor informatii, 79 de persoane au solicitat asistenta medicala dupa explozia de la uzina Kristal: 38 de muncitori ai uzinei si 41 de locuitori din oras. Nu sunt copii printre raniti", a informat intr-un comunicat Ministerul Sanatatii al Federatiei Ruse.

AFP scrie, citand Interfax, ca a existat o singura explozie, care s-a produs la uzina Kristall din Jerjinsk.

Toate victimele au beneficiat de ingrijiri medicale dupa ce au fost ranite de fragmente de srapnele, a precizat o purtatoare de cuvant a autoritatilor sanitare.

"S-a produs o explozie tehnica intr-unul din ateliere, urmata de un incendiu care s-a raspandit pe 100 de metri patrati", a explicat un purtator de cuvant al serviciilor de urgenta, citat de AFP.

Guvernatorul regional Gleb Nikitin a convocat o reuniune a unei celule de criza si se indrepta spre locul incidentului, relateaza Interfax, citat de dpa.

Fabrica, aflata la circa 400 km est de Moscova, produce explozibili pentru uz militar si civil, relateaza media ruse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#explozie fabrica Jerjinsk Rusia , #Rusia