Germania anuleaza o intelegere militara cu Rusia, Franta merge inainte

Luni, 04 August 2014, ora 21:56
3421 citiri
Germania anuleaza o intelegere militara cu Rusia, Franta merge inainte

Germania a renuntat la o intelegere majora privind furnizarea de arme Rusiei, in contextul crizei din Ucraina, contractul fiind deja sub semnul intrebarii ca urmare a anexarii Crimeii.

Guvernul german a anulat o intelegere privind construirea unei tabere de pregatire complet echipata militar, destinata fortelor ruse, relateaza cotidianul german Suddeusche Zeitung, luni, citat de Deutsche Welle.

Ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, este cel care a revocat permisiunea construirii taberei, proiectul fiind in valoare totala de 100 de milioane de euro.

Intelegerea fusese pusa in aseptare inca din luna martie, cand Rusia a anexat Crimeea, pe care Guvernul german o numise la acea vreme drept inacceptabila "in situatia actuala". In schimb, Rusia a acuzat Germania ca actioneaza sub presiune din partea Statelor Unite, denuntand intelegerea din luna martie.

In cadrul centrului militar urmau sa fie pregatiti circa 30.000 de miliari, anual, folosind unelte de simulare sofisticate.

Cum se pot intoarce impotriva Europei sanctiunile impuse Rusiei

G7 blocheaza proiectele Bancii Mondiale in Rusia

In ce priveste o intelegere militara a Rusiei cu Franta, aceasta ramane inca in picioare, relateaza agentia Itar-Tass, Moscova fiind in continuare interesata de portelicopterele franceze Mistral, potrivit viceministrului rus al Apararii, Iuri Borisov: "Eram interesati atunci cand a fost semnat contractul, iar situatia nu s-a schimbat".

Borisov si-a exprimat increderea ca Franta va acorda o despagubire totala daca va esua sa furnizeze portelicopterele, conform contractului in valoare de 1,2 miliarde de euro. Semnata in luna iunie 2011, intelegerea prevedea furnizarea a doua portelicoptere pentru partea rusa, in luna octombrie 2014 si in a doua jumatate a anului 2015.

Avion doborat in Donetk: Ucraina, "foarte dezamagita" de Franta

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Germania intelegere militara Rusia, #Germania proiect militar Rusia, #Franta portelicoptere Rusia, #Franta intelegere militara Rusia , #Rusia