Inregistrarea cu ambasadorii rusi care discuta despre Romania, o compilatie brutala - MAE rus

Autor: Ana Ilie
Luni, 07 Aprilie 2014, ora 09:42
6856 citiri
Inregistrarea cu ambasadorii rusi care discuta despre Romania, o compilatie brutala - MAE rus

Presupusa inregistrare dintre doi ambasadori rusi in tari africane ce a facut inconjurul Internetului saptamana trecuta este o "poveste compusa in graba", sustine ministerul rus de Externe.

Asa-zisa inregistrare audio a conversatiei telefonice este o "compilatie de sunete, subtitluri si fotografii", pusa laolalta cu cinism pentru a distrage atentia de la recentele scandaluri, sustine o sursa din MAE rus a Russia Today.

"Este imposibil sa comentezi pe baza unei compilatii de sunete, subtitluri si fotografii, care include si o fotografie a unui ambasador rus exceptional, Iuri Dubinin, care a murit in 2013" spune sursa. Aceasta apreciaza ca "este o poveste compusa brutal si cu cinism, in graba, pentru a distrage atentia de la recentele scandaluri publice cu privire la declaratiile diplomatilor occidentali despre Ucraina".

La scurt timp dupa postarea inregistrarii pe Internet, adjunctul purtatorului de cuvant al MAE rus a scris pe pagina sa de Facebook ca nu stie cine anume vorbeste in inregistrare si, in plus, una din fotografii, etichetata "Baharev" este de fapt imaginea fostului ambasador Iuri Dubinin, mort din 2013.

Discutie scandaloasa intre ambasadori rusi: Ii dam Romaniei un sut in fund in directia corecta, luam si Miami (Video)

O discutie dintre doi ambasadori rusi a aparut saptamana trecuta pe Internet. Diplomatii au glumit pe tema crizei din Ucraina, facand referire la viitoare agresiuni ale Rusiei in Statele Unite si Europa de Est.

Un clip postat pe YouTube ar fi redat conversatia dintre Igor Nilokaevici Ciubarov si Serghei Viktorovici Baharev, ambasadori rusi in trei tari africane, respectiv Eritreea, Zimbabwe si Malawi. Informatia a aparut mai intai in publicatia republicana americana Washington Free Beacon.

Ciubarov incepe sa glumeasca, spunand ca vrea sa transmita celor din conducerea Uniunii Europene mesajul ca anexarea Crimeii reprezinta numai inceputul si ca Rusia ar putea deveni un imperiu.

"Acum am un obiectiv foarte simplu, sa le repet europenilor: Baieti, am pus mana pe Crimeea, dar nu este sfarsitul (rade - n.red.). In final va vom lua Catalonia, Venetia, la fel si Scotia si Alaska. Si nu ne vom multumi cu asta (rade din nou - n.red.) ", spune Ciubarov.

La randul sau, Baharev ii raspunde: "Ne vom multumi numai in prima instanta".

"De acord, in prima instanta, apoi vom continua. Toti limitrofii aia nenorociti, Letonia, Estonia si alti europeni precum romanii si bulgarii...le vom da un sut in fund in directia corecta, unde le este locul", continua Ciubarov.

Replica lui Baharev, care il contrazice pe colegul sau, nu intarzie sa apara: "Nu, e mai bine sa nu ne atingem de ei. Ar fi mai bine pentru noi sa intram in 'Californialand', 'Miamiland', genul acesta de regiuni dezolante".

"Deocamdata ii lasam in pace pe romani si bulgari, lasa-i sa mai stea si ei in UE", glumeste Ciubarov. "La fel si rahatul ala de regiune baltica", il completeaza interlocutorul sau.

Intr-un ton mai serios, Ciubarov ii marturiseste conationalului sau ca oficiali ai UE i-au spus ca Rusia ar trebui sa ia inapoi Romania si Bulgaria.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ambasadori Rusia discutie Romania, #ambasadori rusi Romania , #Rusia