Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Jurnalistii straini de la Soci isi povestesc pataniile pe Twitter (Galerie foto)

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 21:40
8616 citiri
Jurnalistii straini de la Soci isi povestesc pataniile pe Twitter (Galerie foto)

Jurnalistii straini au inceput sa se cazeze in hotelurile din statiunea ruseasca Soci, inainte de inceperea Olimpiadei de iarna. Cu toate ca intreaga lume dezbate daca Soci era pregatit sau nu pentru un eveniment de asemenea amploare, nimic nu i-ar fi putut pregati pe ziaristii straini pentru ce au gasit acolo.

Dupa ce, cu putin noroc, se cazeaza, avand in vedere ca doar sase din cele noua hoteluri destinate presei sunt gata, jurnalistii se uita in jur si observa tot felul de detalii care n-au nicio legatura cu socul cultural ci mai degraba cu faptul ca totul pare a fi inca in constructie sau prost facut.

Al doilea lucru pe care il fac dupa ce se instaleaza este sa scrie pe Twitter primele impresii, noteaza Washington Post.

Acesta este motivul pentru care toata lumea stie acum, din relatarea unui jurnalist german, ca hotelul in care a fost cazat este inca in constructie si muncitorii si cainii vagabonzi intra si ies in voie din camere. Pe strazi e musai sa te uiti pe unde mergi, pentru ca multe canalizari n-au capace si sunt adevarate capcane.

Un jurnalist si-a luat adio de la apa calda pe Twitter: "Mi-e dor de tine, apa fierbinte in camera de hotel. Ai fost grozava". Altul semnaleaza ca "tocmai" s-a taiat furnizarea de apa si ar putea dura o perioada pana cand va fi reluata.

Apa, atunci cand totusi vine ceva pe tevi, nu este potabila. O jurnalista a fost chiar sfatuita sa nu se spele cu apa de la robinet pe fata pentru ca "are ceva periculos". Femeia s-a spalat pana la urma cu apa imbuteliata Evian. Stacy St. Clair s-a delectat simtindu-se "ca si cum as fi din familia Kardashian sau asa ceva".

Dupa ce si-a mai revenit din emotiile de vedeta, jurnalista a urcat pe Twitter o poza cu apa periculoasa, sa vada toata lumea cum arata "apa cu ceva periculos cu care nu te poti spala pe fata". Aviz amatorilor de senzatii tari: e galbena.

Tot la capitolul instalatii, un alt jurnalist a avut socul vietii cand a dat peste un afis la toaleta. Utilizatorii sunt rugati in engleza si rusa sa nu cumva sa arunce hartia igienica folosita in toaleta, ci intr-un cos convenabil asezat langa afis. Omul nu ajunsese, probabil, in toaletele duble postate anterior pe Internet de un coleg de breasla, unde se poate merge in tandem, cu un prieten foarte bun, la WC.

Alti jurnalisti n-au apucat insa sa deschida robinetele, fiind ocupati sa arate Internetului imagini ale camerelor de hotel. "Asta ne-a pus la dispozitie #Sochi2014. Jaf", scrie Harry Reekie, de la CNN, in fata unui geam din camera de hotel unde draperia atarna dezolant, agatata doar intr-o parte de galerie.

Sunt si jurnalisti care n-au reusit sa intre in camere. Unul pentru ca a ramas cu clanta de la camera in mana. Shaun Walker spera ca "ultimele detalii" care il impiedica sa ajunga in camera sa inseamna ca muncitorii fac origami din hartia igienica, nu ca abia acum instaleaza acoperisul. In fine, omul a ajuns in cele din urma sa se bucure pe Twitter ca a obtinut o camera, e drept fara Internet si incalzire, "dar macar are pat".

Cazul lui Shaun Walker este unul unic prin multitudinea de ghinioane. Ziaristul a fost nevoit sa urce pe scari pentru a ajunge in camera sa, pentru ca liftul s-a stricat dupa prima zi de functionare, numai ca sa descopere ca usa de la palier este blocata. "Farsa", conchide acesta cu tristete.

Un alt jurnalist spune ca hotelul sau nu are receptie, si trebuie sa mearga in dormitorul managerului pentru a-si face formele de instalare in camera.

Exista insa si lucruri de natura sa ridice moralul jurnalistilor terorizati de cainii vagabonzi, muncitorii care forfotesc peste tot si instalatiile nefunctionale: unul din hotelurile care are totusi o receptie isi intampina oaspetii cu o fotografie din care priveste gales presedintele Vladimir Putin, intr-o rama asezata strategic in fata unui perete plin de banda adeziva.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#toalete Olimpiada Soci, #Soci jurnalisti Twitter, #Soci olimpiada , #Rusia