Kremlin: Nu exista legatura intre prabusirea avionului si bombardamentele din Siria

Autor: Ana Ilie
Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 16:22
1550 citiri
Kremlin: Nu exista legatura intre prabusirea avionului si bombardamentele din Siria
Foto: Kremlin

Kremlinul avertizeaza asupra speculatiilor privind o legatura intre avionul rusesc prabusit in Egipt si operatiunea aeriana rusa in Siria.

Consilierul presedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a afirmat ca "insinuarile ipotetice privind aceasta legatura sunt nepotrivite. In plus, este vorba despre chestiuni absolut diferite. Nu are niciun rost sa le legam", a raspuns Peskov, dupa ce a fost intrebat daca progresul in operatiunea rusa in Siria ar putea fi afectat daca se confirma ca avionul a fost doborat de teroristi, scrie Itar Tass.

Peskov a subliniat ca nu exista in acest moment nicio dovada care sa indice faptul ca a fost un act terorist.

Kremlinul nu a stabilit niciun termen limita pentru incheierea anchetei in cazul prabusirii avionului companiei Kogalimavia, un Airbus A321, in Egipt, a mai spus Peskov.

"Nu pot fi puse termene limita. Este imposibil din punct de vedere tehnic. Este exclus. Nu a fost stabilita nicio data", a intarit Peskov.

La o intalnire, luni, cu ministrul Transporturilor, Putin (foto) a declarat ca ancheta in cauza "trebuie sa continue pana cand suntem siguri ca aceasta faza s-a incheiat. Si, bineinteles, nu trebuie incheiata din motive formale inainte de momentul potrivit".

Avion prabusit in Egipt: Revendicarea Statului Islamic e "propaganda"

Anterior, Dmitri Peskov declarase ca nu poate fi exclus niciun scenariu in legatura cu prabusirea avionului companiei ruse Kogalimavia. "Acum nu mai poate fi exclusa nicio varianta", a spus Peskov, raspunzand astfel unei intrebari referitoare la posibilitatea unui atac terorist.

Avionul implicat in tragedia din Sinai efectua o cursa charter turistica intre statiunea egipteana Sharm el-Sheikh si orasul rus Sankt Petersburg, avand la bord 217 pasageri (214 rusi si trei ucraineni) si sapte membri ai echipajului, toti rusi.

Aparatul Airbus 321 s-ar fi rupt in zbor deasupra peninsulei Sinai, sambata. Toti cei 224 de oameni aflati la bord la momentul accidentului au murit.

Avion rusesc prabusit in Egipt: Rusia si egiptenii dezmit ca Statul Islamic l-a doborat

Ramura egipteana a gruparii jihadiste Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru prabusirea avionului, sustinand ca a recurs la acest act pentru a raspunde interventiei militare ruse in Siria.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Rusia avion doborat Egipt, #Siria bombardamente Rusia legatura avion , #Rusia