Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministerul de Externe rus: Extinderea NATO spre Est va obliga Rusia sa ia masuri

Joi, 25 Decembrie 2014, ora 17:29
4236 citiri
Ministerul de Externe rus: Extinderea NATO spre Est va obliga Rusia sa ia masuri
Foto: Russia Today

Extinderea Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) spre Est va duce la o schimbare militar-poltica majora in Europa, iar Rusia va lua masuri de raspuns adecvate, a declarat joi purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe al Federatiei Ruse, Aleksandr Lukasevici.

"Pozitia principiala a Rusiei cu privire la apropierea Ucrainei de NATO este bine cunoscuta. Continuarea extinderii Aliantei spre Est va duce la o schimbare militar-politica majora nu doar in Europa, ci si in intreaga lume, va afecta in mod direct interesele de securitate ale Rusiei si va obliga tara noastra sa ia masurile necesare adecvate", a spus Lukasevici, informeaza agentia de presa TASS.

Ingrijorare la Moscova: Sub sloganul amenintarii ruse, NATO se intareste in Romania

Potrivit purtatorului de cuvant al MAE rus, "actuala conducere (a Ucrainei - n.red.) vede in apropierea de NATO o alternativa la dezvoltarea unor relatii normale cu Rusia", iar "acest lucru ar putea duce la o complicare a relatiilor cu aceasta tara frateasca, ar putea impiedica o serie intreaga de posibilitati de cooperare, inclusiv in domeniul economic si energetic".

"Actuala decizie a Radei Supreme (parlamentul unicameral al Ucrainei), initiata de presedintele Petro Porosenko, a fost luata intr-un moment cand se remarcau tendinte pozitive in reglementarea crizei din sud-estul Ucrainei", a mai spus Lukasevici.

Vot istoric la Kiev: Ucraina face primul pas spre NATO. Rusia ameninta

Reprezentantul oficial al MAE rus si-a exprimat convingerea ca "schimbarea euro-atlantica ce se inregistreaza in politica interna si externa a Ucrainei este putin probabil sa contribuie la iesirea statului (ucrainean) din profunda criza economica si politica interna".

"Este evident ca ambitiile pro-NATO (ale Ucrainei) vor complica si mai mult gasirea de cai pentru un dialog si acord national ucrainean. Rusia se pronunta impotriva crearii de noi linii de demarcatie in spatiul euro-atlantic, pentru crearea increderii", a conchis Aleksandr Lukasevici.

Rusia amenință că atacă Polonia, după ce Varșovia s-a oferit să găzduiască arme nucleare
Rusia amenință că atacă Polonia, după ce Varșovia s-a oferit să găzduiască arme nucleare
Ministrul adjunct de Externe rus, Serghei Riabkov, a avertizat joi, 25 aprilie, că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate permanent pe teritoriul polonez, vor deveni o ţintă...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Rusia NATO, #extindere NATO Est, #Ucraina NATO Rusia , #Rusia