Ministerul roman de externe, surprins de declaratiile Moscovei - ce le raspunde rusilor

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 22:20
9555 citiri
Ministerul roman de externe, surprins de declaratiile Moscovei - ce le raspunde rusilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din Romania a luat nota cu surprindere de comentariile reprezentantilor MAE rus cu privire la unele declaratii ale presedintelui Traian Basescu fata de Ucraina, a precizat vineri purtatorul de cuvant al MAE, Brandusa Predescu.

Intr-un comunicat remis Ziare.com, purtatorul de cuvant al MAE declara ca "tentatia de a transfera criza grava pe care Federatia Rusa o traverseaza, in prezent, in relatia sa cu comunitatea europeana si euro-atlantica in zona relatiilor bilaterale cu Romania este nefundamentata si constituie o greseala".

Reprezentantul MAE roman precizeaza ca Romania sustine in continuare necesitatea respectarii independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei, pozitie adoptata si in alte contexte similare.

"Romania a sustinut si sustine in continuare, impreuna cu partenerii sai din UE si NATO si in termeni intru totul similari, necesitatea respectarii independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei.

Aceasta este pozitia principiala a Romaniei, sustinuta consecvent si in alte contexte similare, in care frontierele recunoscute international au fost modificate unilateral sau puse sub semnul intrebarii, cu ignorarea principiilor fundamentale ale dreptului international", se mentioneaza in comunicatul citat.

De asemenea, purtatorul de cuvant al MAE considera ca este regretabil faptul ca progresele realizate in dialogul bilateral dintre cele doua tari pe parcursul anului trecut "sunt relativizate" de Moscova.

"Este regretabil faptul ca acumularile pozitive inregistrate in cursul anului 2013 in dialogul bilateral romano-rus sunt relativizate de partenerii nostri de la Moscova, in contextul in care pozitia Romaniei nu urmareste altceva decat asigurarea durabila a unui climat de stabilitate si predictibilitate in Europa", se mai arata in comunicat.

Rusia, avertisment catre Romania: Basescu face declaratii antiruse, nu e in interesul nimanui

Reprezentantii Ministerului rus de Externe au declarat, intr-un comunicat, ca au "observat o serie de noi declaratii antiruse ale presedintelui Traian Basescu" si au subliniat ca o deteriorare a relatiilor nu este in folosul niciuneia dintre cele doua parti.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#MAE Romania raspuns MAE Rusia, #Rusia avertisment Romania, #Rusia declaratii Basescu Ucraina , #Rusia