Moscova a pus gand rau unui ONG finantat de George Soros

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 18:50
1976 citiri
Moscova a pus gand rau unui ONG finantat de George Soros
jurnal.md

"Memorial", cea mai importanta organizatie ruseasca pentru apararea drepturilor omului, este de mai mult timp in vizorul autoritatilor de la Moscova, fiind considerata un ghimpe in coasta guvernantilor.

Confom spuselor unuia dintre coordonatorii ONG-ului amintit, Alexander Cerkasov, Ministerul Justitiei a reclamat in instanta legitimitatea Memorial. Cerkasov spune ca sunt niste acuzatii absurde ca, de altfel, toate celelalte care se aduc organizatiei.

"Pozitia Ministerului Justitiei este ca o organizatie sociala trebuie sa aiba o structura verticala si sa fie condusa de la centrul ei. Noi avem o structura orizontala, toate filialele noastre fiind egale", spune un alt membru din conducerea ONG-ului, citat de Deutsche Welle

Fondatorul organizatiei "Memorial" este cunoscutul disident sovietic si detinator al Premiului Nobel pentru Pace, Andrei Saharov. Organizatia creata in 1988 este considerata cea mai serioasa forma non-guvernamentala din Rusia, impotriva careia autoritatile rusesti lupta de ani de zile.

"Memorial" a capatat notorietate dupa dezvaluirile infractiunilor din vremea lui Stalin. In afara de asta, frecvent, se angajeaza in tot felul de spete care tin de apararea drepturilor omului. In luna mai a anului trecut, ONG-ul a fost obligat de instantele rusesti sa se inregistreze la Ministerul Justitiei la categoria asa-numitelor "agentii straine", pentru ca primeste finantare din exterior si are teluri politice.

Denumirea "agentie straina" a fost foloista inca din vremea lui Stalin: asa erau numiti opozantii regimului si cei asupra carora plana suspiciunea ca lucreaza impotriva guvernului. Toti acestia erau executati sau trimisi in Gulag.

ONG-istii rusi de la "Memorial" beneficiaza de finantare din partea organizatiei germane "Heinrich Boll" si a celei americane "George Soros". In afara de asta, primesc finantare si de la Inaltul Comisariat al ONU pentru refugiati, precum si de la Consiliul Europei, datorita programelor pentru someri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ONG Memorial Rusia, #Rusia Memorial ONG, #Soros finantarea ONG Memorial , #Rusia