Moscova acuza Berlinul ca musamalizeaza un viol comis de imigranti

Autor: Ana Ilie
Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 09:52
3804 citiri
Moscova acuza Berlinul ca musamalizeaza un viol comis de imigranti
Foto: Ministerul rus de Externe

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a alimentat scandalul care inconjoara presupusa rapire si violarea unei adolescente vorbitoare de rusa in Berlin, infractiune comisa de azilanti. Lavrov a acuzat autoritatile germane ca au musamalizat crima.

Membrii comunitatii vorbitoare de rusa din Germania si activistii de dreapta au iesit pe strazile oraselor germane in weekendul trecut, dupa ce presa rusa a relatat povestea unei adolescente de 13 ani, rapita timp de 30 de ore si violata de un grup de barbati arabi, la inceputul acestei luni, in Berlin, transmite CNN.

Protestatarii purtau bannere cu "Vrem securitate" si "Copiii nostri sunt in pericol".

Biroul procurorului din Berlin a sustinut ca incidentul nu s-a petrecut. Un reprezentant al procuraturii a aratat ca fata a fost data disparuta de familia sa la 11 ianuarie. Cand a revenit, dupa 30 de ore, fata a sustinut ca a fost rapita si violata, insa un examen medical nu a relevat dovezile unui viol sau ale unui act sexual, asa ca fata si-a schimbat declaratia.

Procurorul a precizat ca anchetatorii nu stiu inca unde a fost fata sau ce a facut in timpul absentei, insa raspunsurile ei la intrebari conduc la ideea ca aceasta a facut sex inainte de a disparea, ceea ce ar fi clasificat drept abuz asupra unui minor sau viol, avand in vedere varsta sa.

Politia si procurorul investigheaza doi barbati suspecti in acest caz.

Val de agresiuni sexuale in Germania: Un document oficial arata adevarata amploare a fenomenului

In pofida faptului ca autoritatile germane au dezmintit zvonurile circulate in presa si pe retelele de socializare, Lavrov a intrat in dezbatere acuzand oficialii ca musamalizeaza cazul.

"Sper ca asemenea chestiuni nu sunt ascunse sub covor, repetand situatia in care disparitia unei fete ruse in Germania a fost trecuta sub tacere mult timp, din cine stie ce motiv", a afirmat acesta la o conferinta la Moscova.

Ministrul rus de Externe a aratat ca oficialii rusi comunica cu avocatul fetei, care lucreaza cu familia acesteia si cu ambasada rusa din Germania.

"Este limpede ca ea nu a decis de bunavoie sa dispara 30 de ore. Adevarul si dreptatea trebuie sa prevaleze aici", a continuat Lavrov, care a aratat ca Rusia doreste Germaniei "succes in gestionarea problemelor enorme provocate de imigranti".

"Sper ca aceste probleme de imigratie sa nu duca la incercari de a modifica realitatea din motive politice - ar fi gresit", a mai spus seful diplomatiei ruse.

Oficiali din Guvernul german au reactionat imediat si l-au acuzat pe ministrul rus ca politizeaza cazul. Purtatorul de cuvant al MAE german a explicat ca are incredere deplina in politia si procurorii germani, insa nu poate spune acelasi lucru despre anumite parti ale presei ruse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Lavrov viol adolescenta Germania, #Lavrov acuzatii imigranti Germania , #Rusia